Sprijin din India pentru turismul sighişorean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sighisoara este unul din principalele puncte de atractie pentru turistii veniti in mures
Sighisoara este unul din principalele puncte de atractie pentru turistii veniti in mures

Aflat într-un tur prin România, înainte de terminarea misunii sale în România, Ambasadorul Indiei la București, dl. Debashish Chakravarti a poposit pentru două zile la Sighișoara, vineri şi sâmbătă.

Excelența Sa, Ambasadorul, a fost deosebit de încântat de întâlnirea cu edilul Sighișoarei, căruia i-a mărturisit în deschiderea discuțiilor că își dorește să revină la Sighișoara de la precedenta sa vizită când a avut la dispoziție doar o jumătate de zi pentru o scurtă incursiune în Cetate.
În cadrul întrevederiii au fost abordate subiecte pornind de la documentarea prealabilă a oaspetelui și continuând cu elemente noi aduse în discuție de gazdă. Ambasadorul a dorit să cunoască, pe de o parte ce preocupări are municipalitatea vizavi de dezvoltarea localității și, pe de altă parte în ce măsură Sighișoara a obținut finanțări europene pentru proiectele depuse. Din discuții s-au conturat două direcții care au fost apreciate de interlocutori ca fiind posibile de explorat pentru o eventuală colaborare viitoare: turismul și cultura.

În ceea ce privește turismul, dl. Ambasador a apreciat că se impune o mai bună promovare a Sighișoarei în rândul turoperatorilor indieni care au filiale în Europa și acționarea în direcția includerii acesteia ca destinație turistică în circuitele și traseele turistice ale acestora. ”Sighișoara are un farmec special pe care nu îl regăsești în alte orașe consacrate aflate de ani buni în ofertele agențiilor de turism. Este păcat să nu fie valorificat iar turiștii noștri care vin la Budapesta, Praga și Kracovia ar fi în mod sigur interesați să vadă Cetatea Sighișoarei, atât de bine conservată și atât de frumoasă…” a spus Ambasadorul în argumentarea acestei propuneri.

În ceea ce privește activitatea culturală, căreia în mod evident i-a fost alocată o mare parte din documentarea avută la dispoziție de Excelența Sa, Ambasadorul a prezentat oportunitatea de a iniția schimburi culturale prin intermediul Consiliului Indian pentru Relații Culturale, o organizație patronată de Vicepreședintele Indiei, care finanțează proiecte prin intermediul cărora formații și artiști indieni se deplasează în întreaga lume pentru a promova valorile indiene. În același registru, organizația este dispusă să finanțeze găzduirea artiștilor proveniți din alte țări în India, unde organizație care nu se află sub tutela guvernamentală, există numeroase posibilități de a beneficia de sprijin pentru că ”ICCR is never empty”.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite