Târgu-Mureş: Sprijin pentru micii artişti mureşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
31 de elevi au fost premiaţi aseară
31 de elevi au fost premiaţi aseară

Talentul şi munca depusă de  o parte a elevilor Liceului de Artă din Târgu-Mureş a fost apreciată şi răsplătită aseară în cadrul unei gale desfăşurate la restaurantul Dublin Irish Pub cu ocazia încheierii proiectului „Personalităţi în bucătărie”. Astfel, 31 de elevi din clasele IV-XII au primit premii în bani din partea organizatorilor evenimentului.

Proiectul „Personalităţi în bucătărie” s-a desfăşurat de-a lungul a şase săptămâni, timp în care şase personalităţi mureşene au gătit diverse feluri de mâncare, ce au fost apoi scoase la licitaţie, banii urmând să ajungă la elevii Liceului de Artă. 

„Bucătarii” Doru Oprişcan, Gyorgy Frunda, Dorin Florea, Alexandru Petru Frătean, Nicolae Havrileţ şi Valerijan Luka au gătit specialităţi culinare româneşti şi internaţionale, reuşind să adune împreună suma de 33.000.000 de lei, astfel că fiecare elev a primit 1.000 de lei.

Elevi fericiţi


Cei 31 de elevi premiaţi au fost încântaţi de idee, mai ales că mulţi dintre ei au posibilităţi materiale reduse. Printre cei premiaţi se numără şi Adrian Molnar din clasa a IV-a A, care studiază pianul. „Am câştigat  premiul I la Olimpiada din Craiova şi  menţiune la cea din Zalău la pian. Studiez  acest instrument din clasa I, iar cu banii primiţi acum îmi voi cumpăra un pian nou”, a spus elevul.

În cadrul evenimentului au fost premiaţi 16 elevi de la secţia de arte plastice şi 15 de la secţia de muzică a Liceului de Artă. „Aceşti elevi au avut rezultate deosebite la olimpiadele şi concursurile desfăşurate atât în ţară cât şi peste hotare şi sunt mândria liceului şi a judeţului Mureş”, a spus Călin Călugăru, directorul Liceului de Artă.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite