Târgu-Mureş: Sport la cheremul vântului: parada baloanelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Sport la cheremul vântului: parada baloanelor
Târgu-Mureş: Sport la cheremul vântului: parada baloanelor

Parada Baloanelor cu Aer Cald va avea loc la sfărşitul săptămânii, lângă Sovata. Mureşenii vor avea parte de un spectacol unic, cer colorat şi salturi spectaculoase.

Fundaţia Aeronautică Aurel Vlaicu Târgu Mureş şi Asociaţia Sportivă Nyarad-Eremitu organizează de vineri până duminică a patra ediţiei a Paradei Baloanelor cu Aer Cald, în localitatea Câmpul Cetăţii (lângă Sovata, n.r.), eveniment unic în ţară.

În cele tri ediţii anterioare, organizatorii au reuşit să adune, inclusiv din străinătate, 25 de echipaje cu baloane cu aer cald, peste 30 de piloţi de motoparapantă, motodeltaplanori precum şi paraşutişiti de înaltă performanţa din lotul naţional al României. Ultimii vor executa şi anul acesta salturi spectaculoase din baloane. Festivalul este inclus în programele cultural sportive al Consiliului Judeţean Mureş.

“Am definitivat în mare parte programul, vom avea 12 baloane cu aer cald, zboruri libere dimineaţa şi seara, motoparapantişti şi paraşutişti care vor sări din balon, în afară de acestea în timpul zilei vor fi activităţi interactive cu publicul, de exemplu paintball. Intrarea este liberă, sunt aşteptaţi toţi mureşenii interesaţi. Anul trecut după statistica realizată cu ajutorul Poliţiei Eremitu am avut 5.600 maşini parcate şi în ultima zi a manifestării aproximativ 18-20 de mii de participanţi. Am făcut o statistică, există o certitudine că în ultimul weekend din septembrie vremea va fi frumoasă, în ultimii ani totdeauna regula s-a respectat”, ne-a declarat  Laszlo Barna, reprezentantul Asociaţiei Sportive Nyarad-Eremitu.

Un balon costă în jur de 40.000-50.000 de euro, dar poate să fie şi mai scump, în funcţie de dotări şi posibilităţi. Anvelopele sunt dintr-un material special, poliester sau poliamidă. În interior, temperatura ajunge la 130 de grade, pentru ca balonul să poată zbura.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite