Târgu-Mureş: Datoriiile Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă vor fi decalate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Datoriiile Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă vor fi decalate
Târgu-Mureş: Datoriiile Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă vor fi decalate

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Mureş a acumulat în perioada 2005-2009 datorii de peste 50 de milioane de lei către furnizorii de produse medicale. Conform declaraţiilor ministrului Sănătăţii, datoriile vor fi decalate până anul următor.

Cea mai mare parte a datoriilor acumulate de spital sunt faţă de furnizorii de medicamente. Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac a precizat în ultima vizită făcută la Târgu-Mureş că situaţia SCJU Mureş este una specială, deoarece aici sunt tratate cazuri provenite din toată ţara, iar finanţarea acestuia este minimă.


Pentru ca spitalul să-şi poată continua activitatea la parametrii normali, ministrul a promis o decalare a termenelor de plată pentru datoriile instituţiei. „Arieratele pe care le avem sunt destul de greu de achitat anul acesta. Vom discuta cu furnizorii de medicamente pentru decalarea termenelor de plată pentru anul următor, astfel încât spitalul să-şi continue activitatea. Pentru anul 2010 sper la un buget mai decent”, a spus ministrul sănătăţii.

Cea mai mare problemă a spitalului o constituie asigurarea stocului de medicamente. Reprezentanţii instituţiei au precizat că au avut nenumărate discuţii cu furnizorii, iar deocamdată aceştia au înţeles situaţia şi au acceptat să livreze în continuare produse sanitare şi medicamente.

Conducerea spitalului consideră că singura soluţie ar fi o rectificare bugetară şi o mărire a bugetului alocat instituţiei. Medicii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Mureş rezolvă cazuri grave din toată ţara. Mai nou, în cadrul Unităţii de Primiri Urgenţă din cadrul SCJU Mureş s-a inaugurat primul centru de telemedicină din România, astfel medicii mureşeni pot coordona rezolvarea unor cazuri grave din 40 de unităţi sanitare din judeţele Alba, Braşov, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite