Târgu-Mureş: Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Mureş sancţionată de primar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe viitor, conducerea SCJU va putea fi sacţionată de primar
Pe viitor, conducerea SCJU va putea fi sacţionată de primar

Ministerul Sănătăţii Attila Cseke propune ca din acest an numirea, revocarea şi sancţionarea managerilor de spitale să fie făcută de autorităţile publice locale, care sunt mai apropiate de cetăţean.


Primarul Dorin Florea este cel care va numi, revoca şi sancţiona managerii spitalelor din Târgu-Mureş, începând din acest an, potrivit declaraţiilor făcute astăzi de ministrul Sănătăţii, Attila Cseke. Ministerul Sănătăţii va avea doar atribiuţii de control tematic în spitalele din ţară.

"Eu, ca ministru al Sănătăţii, nu pot coordona, în mod eficient, de la Bucureşti, 433 de manageri de spitale. (...) Nu se poate, dacă vreţi, de la Dorohoi şi până la Drobeta Turnu Severin sau de la Deva până la Constanţa să ai un control eficient asupra managementului spitalelor. Acest management va trebui să fie înfăptuit de autorităţile administraţiei publice locale, pentru că sunt cele mai apropiate de cetăţean", a afirmat ministrul Attila Cseke, citat de Agerpres.

Vor fi exceptate de la această măsură spitalele cu acoperire regională, cele cu un anumit profil medical şi institutele de cercetare.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite