Târgu-Mureş: Spectacolul "Krum" la Festivalul Naţional de Teatru de la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Spectacolul "Krum" la Festivalul Naţional de Teatru de la Bucureşti
Târgu-Mureş: Spectacolul "Krum" la Festivalul Naţional de Teatru de la Bucureşti

Festivalul Naţional de Teatru debutează astăzi la Bucureşti, iar actorii mureşeni participă după o pauză de zeci de ani la acest mare eveniment al scenei româneşti. Naţionalul mureşean va prezenta luni, 2 noiembrie spectacolul "Krum" în regia lui Christian Theodor Popescu.

Ediţia 2009 a Festivalului Naţional de Teatru de la Bucureşti, eveniment care are loc în perioada 31 octombrie - 8 noiembrie, se deschide în această seară cu spectacolul "ântăreaţa cheală", de Eugene Ionesco, producţie a companiei franceze "Les Intempestifs", în regia lui Jean Luc Lagarce.

Pe parcursul celor nouă zile de festival publicul va putea urmări spectacole ale principalelor teatre din ţară, printre care şi spectacolul "Krum" al Naţionalului mureşean.

"Krum, personajul principal al piesei lui Hanoch Levin, se întoarce acasă în oraşul natal după o absenţă lungă fiind întâmpinat de mamă şi prieteni. Dar imaginea păstrată în memorie despre lumea lăsată nu corespunde cu cea reală. Este ca şi cum realitatea la care vrea să se întoarcă a uitat  să ţină pasul cu visele sale. Krum îşi minte mama, se minte pe sine, este ratatul prin excelenţă, incapabil să se integreze, distrugându-şi propria viaţă şi pe a celor din jurul său", a precizat Rodica Băiţan, secretar literar al Teatrului Naţional Târgu-Mureş.

Festivalul Naţional de Teatru 2009 este organizat cu sprijinul Institutului Cultural Român, Institutului Francez din Bucureşti, Ambasadei Franţei la Bucureşti, Institutului Polonez, British Council, Ambasadei Republicii Federale Germane la Bucureşti.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite