Soţia comandorului Sorin Avram, decedat în catastrofa aviatică de la Câmpia Turzii, a devenit prima femeie magistrat militar din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simina Avram a fost devastată de durere la înmormântarea soţului său, comandorul Sorin Avram
Simina Avram a fost devastată de durere la înmormântarea soţului său, comandorul Sorin Avram

Mureşeanca Simina Avram, judecător la Tribunalul Mureş, va fi începând cu 1 noiembrie 2011, magistrat la Tribunalul Militar Cluj. CSM a avizat marţi solicitarea judecătoarei de a se transfera la o instanţă militară.

Luni, Simina Avram a primit ordinul ministrului Apărării Naţionale, prin care i s-a acordat gradul militar de locotenent major în Armata Română.
Astfel, Simina Avram devine prima femeie magistrat militar din România. Cererea judecătoarei a fost făcută în memoria soţului său, căpitanul comandorul Sorin Traian Avram, decedat în cumplitul accident aviatic de la Câmpia Turzii din data de 1 noiembrie 2010.

Sorin Avram şi Laurenţiu Chiriţă, piloţi aflaţi la bordul avionului MiG 21 Lancer, care s-a prăbuşit, la 1 noiembrie 2010, în apropiere de localitatea Călăraşi, de lângă baza aeriană de la Câmpia Turzii, au fost decoraţi post-mortem.

Căpitan-comandorul Sorin -Traian Avram, în vârstă de 40 de ani, pilot pe avioane supersonice, clasa I, instructor de zbor ziua şi noaptea, în toate condiţiile meteorologice, avea la activ aproape 1.000 ore de zbor, din care 830 pe MiG-21.

„Sunt optimistă"

„Solicitarea mea este determinată de considerente morale, întrucât soţul meu, căpitan comandor - pilot Avram Sorin Traian a decedat pe data de 01.11.2010, în urma catastrofei aeriene dela Câmpia Turzii", a arătat judecătoarea în cererea de transfer adresată Consiliului Superior al Magistraturii.

Conform infocsm.ro, judecătoarea Simina Avram a primit cu bucurie vestea aprobării transferului. „Sunt optimistă şi sper că va fi un început foarte bun. A fi prima femeie magistrat militar este ceva foarte frumos şi de acum înainte se deschide calea şi pentru alte persoane de sex feminin care vor să fie magistraţi militari", a declarat Simina Avram.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite