Smaranda Enache, premiată de Tokes Laszlo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Smaranda Enache a fost premiată de Tokes Laszlo foto arhivă
Smaranda Enache a fost premiată de Tokes Laszlo foto arhivă

Vicepreşedintele Parlamentului European, Laszlo Tokes i-a decernat astăzi Premiul Cetăţeanului European preşedintelui Ligii Pro Europa din Târgu Mureş, Smaranda Enache.

Potrivit Mediafax, Tokes a declarat, joi, cu ocazia decernării Premiului Cetăţeanului European preşedintelui Ligii Pro Europa din Târgu Mureş, Smaranda Enache, că premiul este acordat anual de o comisie condusă de preşedintele PE, persoanelor fizice sau juridice care au o activitate remarcabilă în domeniul promovării ideilor europene.

Europarlamentarul a arătat că el a propus-o pe Smaranda Enache pentru a primi acest premiu, care se acordă "pentru realizări şi angajament excepţional", apreciind efortul acesteia în ceea ce priveşte promovarea ideilor europene, de reconciliere şi legate de drepturile omului.

El a subliniat că a ales pentru decernarea Premiului Cetăţeanului European (CIVI Europaeo Praemium) sediul Ligii Pro Europa întrucât acesta "nu e un loc public oarecare, ci unul civic, iar societatea democratică se caracterizează printr-o sferă civică puternică".
 Tokes a mai spus că Smaranda Enache a fost aleasă să primească acest premiu - constând într-o diplomă, o medalie şi o insignă - "pentru contribuţia la consolidarea spiritului european şi a idealurilor europene", pentru că "zi de zi militează pentru reconciliere şi drepturile omului, fie ei români sau maghiari".El a semnat apoi în Cartea de Onoare a LPE.

 La rândul său, Smaranda Enache a spus că premiul recompensează "cei 20 de ani de muncă asiduă" a Ligii Pro Europa.

"Acest premiu se adresează LPE, nu numai mie. Sunt onorată să primesc acest premiu de la Tokes Laszlo, simbolul Revoluţiei din 1989. Liga Pro Europa şi-a propus să promoveze spiritul şi valorile reconcilierii şi înţelegerii. Există forţe ce seamănă neîncredere în legătură cu viitorul Europei. Noi credem că popoarele şi tradiţiile noastre se pot împlini numai într-o Europă unită", a spus Smaranda Enache.

Premiul Cetăţeanului European a mai fost acordat în acest an şi călugărului franciscan Bojte Csaba, preşedinte al Fundaţiei "Sfântul Francisc" din Deva.

Smaranda Enache a fost ambasador al României în Finlanda şi Estonia, în perioada 1998-2001. Cunoscută pentru activitatea în sfera civică prin Liga Pro Europa, Smaranda Enache va candida, ca independent, la Primăria municipiului Târgu Mureş în 2012.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite