Şimon Levente intră în cartea recordurilor cu 209 km/oră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoscutul cascador mureşean Şimon Levente a reuşit duminică să spulbere orice record în materie de viteză, reuşind să stea pe o maşină în timp ce aceasta rula cu o viteză de peste 200 de kilometri pe oră.

Bazându-se pe propria forţă, fără să fie legat cu sfori de capota autoturismului, Şimon a spart bariera celor 201 kilometri pe oră propuşi iniţial şi a ajuns la 209, o cifră demnă de Cartea Recordurilor. „A fost destul de greu, dar calculasem fiecare moment, în detaliu. Am purtat un echipament de paraşutist, pentru a rezista mai bine în faţa curenţilor de aer, iar între mine şi capota maşinii se aflau bureţi legaţi cu o sfoară. Eu m-am ţinut de sfoara respectivă şi nu am avut altceva de făcut decât să suport forţa aerului, care mă determina să mă ridic. În orice moment puteam cădea, dar în final totul a ieşit conform planului”, ne-a declarat cascadorul.

Actualul record mondial la această probă a fost realizat la viteza de 200 de kilometri pe oră, astfel că mureşeanul a pregătit un dosar pentru reprezentanţii Guiness, pentru ca performanţa să îi fie recunoscută oficial.

Şimon, cunoscut ca „Dublu X” nu este la prima ispravă de acest gen.

În 2007 a reuşit aceeaşi cascadorie, dar la viteza de 180 km/h, performanţă depăşită un an mai târzu de un cetăţean turc. Acest lucru a fost privit de către mureşean ca o provocare, astfel că eforturile i-au fost încununate cu succes în urmă cu două zile. „Sunt foarte fericit pentru că totul a decurs conform planului. Aş fi putut ajunge chiar şi la 250 de kilometri pe oră, dar din păcate nu dispunem de o pistă suficient de mare”, a mărturisit Şimon Levente.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite