Târgu-Mureş: Crăciun de vis în Cetatea Medievală a Sighişoarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sighişoara a intrat în atmosfera de Crăciun foto Eliodor Moldovan
Sighişoara a intrat în atmosfera de Crăciun foto Eliodor Moldovan

La manifestările din cadrul „Christmas Celebration Week” sunt aşteptaţi mii de localnici şi turişti din toată ţara. De ziua Naşterii Domnului, se va desfăşura concursul Miss Crăciuniţa, urmat de concertul cunsocutului artist italian Bruno Ferrara.

Prima Ediţie a „Christmas Celebration Week” va debuta mâine seară în Piaţa Cetăţii din Sighişoara. Manifestările, organizate de Primăria oraşului în colaborare cu Asociaţia Turistică Sighişoara, se vor întinde pe durata a patru zile şi vor include concerte ale trupelor locale de muzică folk, scenete de teatru, colinde interpretate de toate gimnaziile de stat din Sighişoara şi multe alte surprize pentru cei prezenţi în faţa scenei.

Festivităţile vor debuta marţi seara de la ora 17.30 cu piesa de teatru „Cei trei crai”, interpretată de trupa de copii „Cameleon Junior”, spectacol la finalul căruia vor avea loc recitaluri de muzică folk şi colinde cântate de Corul „Ştefan Baciu” din Nadeş, corul Vox Animi, Corul Armonia, Corul Nicolae Bogdan şi Corul Gospel.

Petreceri în aer liber

Cei prezenţi vor putea bea un ceai cald sau un pahar de vin fiert în aer liber, în timp ce vor asculta cele mai dragi cântece care prevestesc Naşterea Domnului. Fiecare zi a „Christmas Celebration Week”  se va încheia cu o petrecere de Crăciun, cu  muzică pentru toate gusturile. Miercuri seară de la ora 19.00, pe lângă deja obişnuitele colinde, vor putea fi ascultate poezii în limba germană şi sceneta în limba engleză „The Birth of Jesus” (Naşterea lui Iisus n.r.), pusă în scenă de elevi ai Gimnaziului Nicolae Iorga. De la ora 21.00, fanfara „Promenada” din Câmpia Turzii va încălzi atmosfera din Cetate, acompaniată de Trupa de Majorete „Angels”.

Miss Crăciuniţa
Organizatorii au pregătit un spectacol pe cinste în ziua de Crăciun, la care sunt aşteptate câteva mii de persoane. În cadrul concursului de frumuseţe Miss Crăciuniţa vor putea fi admirate cele mai frumoase tinere din Sighişoara. La final, cunoscutul cântăreţ italian Bruno Ferrara va susţine un concert pe scena amenajată în Piaţa Cetăţii. Artistul va interpreta cele mai cunoscute sale piese, inclusiv hiturile „Amore mio”, „Pronto, pronto” şi „Finalmente”.


Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite