Sighişoara se luptă cu alte patru oraşe pentru „Premiul Europei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma analizării documentaţiei transmise la sfârşitul anului trecut Comisiei de mediu, agricultură şi probleme locale şi regionale din cadrul Consiliului Europei, Sighişoara a fost selectată în etapa finală a competiţei „Premiul Europei”, cea mai înaltă distincţie acordată de forul european.

Acest premiu ar veni şi ca o recunoaştere a meritului Sighişoarei în promovarea valorilor europene”, a declarat Anca Silvia Raţiu, purtătoare de cuvânt în cadrul Primăriei Sighişoara. Fiind un oraş cu un puternic bagaj istoric şi un centru turistic al sud-estului Europei, Sighişoara este obişnuită cu distincţiile.

Singurul trofeu lipsă

Premiul Europei este singurul premiu şi cel mai important care lipseşte din vitrina oraşului. Cetatea Medievală a fost laureată a Diplomei de onoare în anul 1995, a Drapelului de onoare în anul 1998 şi a Plachetei de onoare în 2003, toate acestea fiind acordate de Consiliul Europei în semn de apreciere pentru activitatea desfăşurată de comunitatea noastră în spiritul ideilor europenismului.

Primarii celor cinci localităţi nominalizate sunt invitaţi la Strasbourg la Sesiunea parlamentară din perioada 11-15 aprilie. Decizia privind câştigătorul Premiului Europei pentru anul 2011 va fi luată în urma vizionării de către membrii comisiei a filmelor de prezentare a oraşelor finaliste.

Sighişoara a fost aleasă deoarece oraşul găzduieşte o sumedenie de manifestări culturale anuale (Sighişoara Film Festival, Festivalul Medieval sau Sighişoara Blues Festival- care va avea loc săptămâna viitoare), alături de alte manifestări corelate cu cu sărbători europene, cum ar fi Noaptea Muzeelor, Ziua Toleranţei, Festivalul de Muzică Academică, Ziua Europei sau recent încheiata Săptămână a Căsătoriei.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite