Sighişoara întră în rândul lumii cu bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipiul Sighişoarara a fost inclus în cadrul Proiectului privind îmbunătăţirea calităţii serviciilor furnizate de către localnici prin implementarea unui sistem informatic de registratură electronică şi gestiune a documentelor, asemănătoare celui din Târgu-Mureş – Oraş Digital.

Cu alte cuvinte, locuitorii Cetăţii vor putea, în viitorul apropiat, să evite cozile de la ghişee şi să îşi rezolve problemele ce ţin de birocraţie... din faţa calculatorului personal. Proiectul de investiţii face parte din Strategia de Dezvoltare a municipiului Sighişoara, care acordă o atenţie deosebită asupra eficientizării managementului strategic şi a serviciilor publice. ”Prin acest proiect se va acţiona pentru o îmbunătăţire continuă a calităţii vieţii atât pentru generaţiile prezente, cât şi pentru cele viitoare. Acest lucru nu se poate obţine decât în cadrul unor comunităţi capabile să utilizeze resursele în mod raţional şi eficient şi să descopere potenţialul ecologic al economiei, asigurând prosperitate, protecţia mediului şi coeziune socială”, a precizat Anca Silvia Raţiu, purtătoare de cuvânt în cadrul Primăriei Sighişoara.

Proiectul este cofinanţat din Fondul social European prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007-2013, codul SMIS 11133. Pe plan naţional, obiectivul general al proiectului este să contribuie la creşterea eficienţei şi eficacităţii administraţiei publice în beneficiul socio-economic al societăţii româneşti.

Valoarea totală Proiectului – la nivel naţional – este de 208 milioane de euro, acordate de instituţia europeană până în 2013 oraşelor acceptate.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite