Sighișoara a primit Premiul Europei în cadrul Festivalului Medieval

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sighișoara a luat Premiul Europei
Sighișoara a luat Premiul Europei

În cadrul festivalului, preşedintele subcomisiei Premiului Europei din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Sir Alan Meale, alături de primarul oraşului german Hunfeld, dr. Eberhard Fennel, au decernat ieri seară Primăriei Sighişoara, în cadrul unei ceremonii, Premiul Europei 2012.


Premiul Europei este cea mai înaltă distincţie acordată comunităţilor locale de acest înalt for european, iar Sighişoara este primul oraş din România care a obţinut acest premiu. Sighişoara împarte Premiul Europei 2012 cu oraşul italian Corciano, împreună cu care au fost menţionate în Raportul Subcomisiei Premiul Europei, redactat în 29 martie în acest an, la Berlin.

Astăzi, se încheie cea de-a XX-a ediție a festivalului medieval, astfel că mureșenii care aleg să petreacă o seară în spiritul Cetății, se vor delecta cu spectacole de teatru și concerte live, evenimentul urmând să se încheie cu un spectaculos foc de artificii. Ediția din acest an a Sighișoarei Medievale a fost afectată de organizarea referendumului din 29 iulie, astfel că evenimentul a durat doar trei zile, în loc de 10, cât era programat inițial

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite