Sighişoara devine platou de filmare. Gerard Depardieu şi Harvey Keitel în rolurile prinicipale.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe străzi, case, dar şi biserica, cimitirul şi curtea parohială din Cetatea Sighişoarei vor deveni platou de filmare pentru pelicula „Convicted to Live”, ce îl are în rolul principal pe actorul Gerard Depardieu.  Din distribuţie face parte şi actorul Harvey Keitel, iar filmul are la bază un scenariu de Titus Popovici.

Acţiunea filmului se desfăşoară în anii ’40, iar filmările vor începe pe 8 septembrie şi se vor desfăşura şi în localitatea Saschiz. Autorităţile locale au fost de accord cu proiectul, mai ales că filmul va face oraşul şi mai cunopscut peste hotare.

“Un aspect nelipsit de importanţă, care va aduce în mod sigur un capital de imagine oraşului este acela că filmul va începe cu localizarea în timp şi spaţiu a acţiunii acestuia, pe ecran apărând menţiunea “Schaessburg anii 1949”. Având în vedere vizibilitatea internaţională pe care o va avea filmul, această localizare explicită va însemna o promovare indirectă dar extrem de eficientă a Sighişoarei dar şi a României”, a precizat Giuliano Doman, director general al Film Location Guide.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite