Târgu-Mureş:Muzică Academică la Sighişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş:Muzică Academică la Sighişoara
Târgu-Mureş:Muzică Academică la Sighişoara

Timp de 11 zile, Sighişoara va deveni capitala europeană a muzicii camerale academice. Cea de-a 16-a ediţie a Festivalului de Muzică Academică se va desfăşura în oraşul mureşean în perioada 1-11 august.

Evenimentul este organizat de Fundaţia Elan, în parteneriat cu Asociaţia „Cultura Viva Sighişoara” şi Primăria municipiului Sighişoara, cu sprijinul Liceului „Joseph Haltrich”.

Oaspeţi de marcă
Deschiderea oficială a ediţiei de anul acesta a festivalului va avea loc mâine la ora 20.30 în Sala festivă a Primăriei cu recitaluri după Franz Schubert, Frank Martin şi Adrian Pop. Festivalul se bucură de parteneri din Elveţia, care asigură prezenţa la eveniment a unor muzicieni de mare prestigiu internaţional, datorită cărora Festivalului de Muzică Academică va fi unul de referinţă în viaţa culturală a Sighişoarei.

Astfel, vor concerta pe parcursul festivalului artişti din Madrid, Amsterdam, Zurich, Berna, Viena sau Basel. Pe perioada festivalului concertele camerale vor fi susţinute atât în Sala Festivă a Primăriei, cât şi în Biserica Mănăstirii. Programul complet al festivalului este publicat pe site-ul www.sighisoara.org.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite