Târgu-Mureş: Gabriela Bagoşi iubeştea teatrul lui Shakespeare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Gabriela Bagoşi iubeştea teatrul lui Shakespeare
Târgu-Mureş: Gabriela Bagoşi iubeştea teatrul lui Shakespeare

Noua colecţie de opere complete semnate William Shakespeare, editată de Adevărul în condiţii de lux, trezeşte interesul mureşenilor. Printre ei se află şi studenta Gabriela Bagoşi.

Teatrul este marea pasiune a tinerei Gabriela Simona Bagoşi, iar dorinţa de a fi pe scenă a făcut-o să vină tocmai din Satu Mare pentru a da admitere la Universitatea de Arte din Târgu-Mureş. De-a lungul celor trei ani de facultate a intrat în contact cu operele marilor clasici ai teatrului. Opera lui William Shakespeare ocupă însă un loc parte în sufletul tinerei.

„Pentru mine ca şi viitoare actriţă Shakespeare însemană adevăr şi actualitate, citindu-i opera înţelegi lumea în care trăieşti. Textele sale au tot felul de metafore, un limbaj diferit de cel cotidian, rime alese ce necesită o anumită intonaţie”, spune Gabriela Bagoşi.

 În timpul facultăţii Gabriela a avut ocazia să intre şi în pielea personajelor lui Shakespeare. „Am jucat într-un experiment rolul Lady Anne şi Lady MacBeth, iar la examenele studenţilor de la regie am jucat rolurile Cordelia şi Regan din Regele Lear”, a spus Gabriela.

 Apariţia colecţiei  de cărţi „William Shakespeare” în librăriile mureşene o bucură pe tânăra actriţă. „ De obicei îmi cumpăr cărţile din anticariate, pentru că doar acolo găsesc cărţile care mă interesează. În limbrării de exemplu nu am găsit Shakespeare şi chiar am căutat mai demult. Singura carte pe care o găsisem atunci era „Romeo şi Julieta”. Mă bucur că acum va fi toată colecţia în librării pentru că mă va ajuta la orele de actorie, dar şi la cele de istoria teatrului universal”, spune Gabriela Bagoşi.


Rolul Cordeliei din „Regele Lear” e cel mai apropiat de sufletul tinerei actriţe. „Cordelia a fost pentru mine un rol foarte drag. Tema regizorală în care a fost montat acel rol se potriveau cu sufletul meu, cu ceea ce simţeam eu la momentul respectiv. Aş fi foarte fericită dacă aş avea ocazia să mai joc acest rol în regia unui actor bun, deşi orice rol cât de mic e un cadou pentru un actor”, a mai spus tânăra. 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite