Sfaturi de la poliţişti pentru un Paşte lipsit de griji

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Urmaţi sfaturile poliţiştilor şi bucuraţi-vă de Paşte!
Urmaţi sfaturile poliţiştilor şi bucuraţi-vă de Paşte!

Pentru a fi evitate problemele ce pot apărea în perioada sărbătorilor pascale, poliţiştii mureşeni au creat o listă de sfaturi, care, odată puse în aplicare, îi vor ajuta pe toţi să se bucure cu adevărat de Învierea Domnului.

Aglomeraţia şi agitaţia care se creează atrag însă şi hoţii de buzunare, poşete, genţi. Recomandăm doamnelor şi domnişoarelor să fie mai precaute la modul în care poartă poşeta: întotdeauna aceasta să fie imobilizată de braţ sau să o ţină în partea din faţă a corpului, lipită de haină. Bărbaţii ar fi bine să poarte portofelul într-un buzunar interior, în partea din faţă, cât mai aproape de corp.

La cumpărături nu purtaţi portofelul în plase, iar în mijloacele de transport în comun sau atunci când staţi la rând pentru cumpărături, nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuiţi, pentru că veţi avantaja hoţii!

Dacă nu vă petreceţi sărbătorile acasă, nu faceţi publică plecarea dumneavoastră şi rugaţi vecinii să supravegheze locuinţa. Procedaţi la fel şi dvs. când aceştia sunt plecaţi! Nu permiteţi persoanelor străine să intre în locuinţa dumneavoastră, mai ales după lăsarea întunericului.

Atenţie şi la prieteniile ocazionale legate la petreceri, la plimbările nocturne cu necunoscuţi, mai ales aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice. Şi dacă tot veni vorba de ALCOOL, ştim cu toţii că este o perioadă în care acesta se bucură de multă atenţie. Însă băutura fără măsură a fost şi cauza multor evenimente grave ce au avut loc în perioada sărbătorilor. De plăcere, de tradiţie ori în cinstea gazdei, se bea un pahar, două, trei…iar dacă sunt prea multe există riscul ca cel ce s-a cinstit să devină agresiv, violent, şi de la încăierări se poate uşor ajunge la necazuri mai mari.

Nu umbriţi această sărbătoare cu astfel de incidente, nu exageraţi cu alcoolul, iar pe cei aflaţi în jurul celor „iritaţi” de băutură, cu tendinţe de agresivitate, nu-i încurajaţi, evitaţi-i!

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite