Set de reguli pentru mureşenii care vor la Poliţia Locală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mureşenii vor putea fi voluntari ai Poliţiei Locale
Mureşenii vor putea fi voluntari ai Poliţiei Locale

Poliţia Locală Mureş a întocmit un regulament care creează condiţiile pentru ca cetăţenii să poată participa la activităţile specifice de prevenire a faptelor antisociale, în calitate de voluntari.

Necesitatea voluntarilor a apărut datorită reducerii cu mai mult de jumătate a numărului poliţiştilor locali. Nu există impedimente legate de sex, religie sau etnie pentru a putea deveni voluntari ai Poliţiei Locale, dar există anumite criterii pe care candidaţii trebuie să le îndeplinească. Astfel, poate fi voluntar orice persoană cu vârsta minimă de 18 ani împliniţi, are cetăţenia română şi domiciliul pe raza municipiului Târgu-Mureş şi are capacitate deplină de exerciţiu.

Activitatea de voluntariat se va desfăşura pe baza unui contract încheiat în formă scrisă între Primăria Târgu-Mureş, prin Direcţia Poliţia Locală, ca organizaţie gazdă, şi voluntar, în condiţii de libertate contractuală a părţilor şi cu respectarea prevederilor Legii voluntariatului", afirmă reprezentanţi Poliţiei Locale Târgu-Mureş.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite