Marcel Iureş revine pe scena Teatrului 74

0
Publicat:
Ultima actualizare:
MarceL Iureş revine la Teatru 74 cu spectacolul "Absolut" foto stiriindirect.ro
MarceL Iureş revine la Teatru 74 cu spectacolul "Absolut" foto stiriindirect.ro

Scena Teatrului 74 dar şi a Teatrului Ariel şi a teatrului Studio „Yorik” din Cetatea Medievală sunt gazda celei de-a şasea ediţii a Festivalului de teatru „UNIDRAMA”-Independent Liga.

Astfel, timp de cinci zile, publicul mureşean iubitor de teatru va avea ocazia să vadă pe scenă spectacole jucate de actori precum Marcel Iureş, Nicu Mihoc, Diana Fufezan, Katia Pascariu, Aba Sebestyen sau Adriana Bordeanu. „UNIDRAMA  reprezintă o alternativă la festivalurile clasice de teatru şi îşi propune satisfacerea cerinţelor publicului de teatru modern, ancorat în realitate”, a precizat Laurenţiu Blaga, directorul de programe a Teatrului 74.

Seri pline de teatru

Festivalul a început cu un spectacol al câştigătorilor din acest an a Galei Tânărului Actor „Hop” şi va continua joi, 6 octombrie, de la ora 18.00 cu piesa de teatru „Oscar şi buni Roz” de Eric Emmanuel Schmitt, ce o are ca protagonistă pe actriţa sibiană Diana Fufezan.

Potrivit reprezentanţilor Teatrului „Radu Stanca” din Sibiu, "Oscar şi Buni Roz” este un one-woman-show, ce prezintă povestea tulburătoare a lui Oscar, un băieţel de zece ani, care  „parcurge printre râsete şi lacrimi itinerarul emoţionant al tuturor vârstelor şi experienţelor umane, îmbogăţite de imaginaţia lui, care îmbracă realitatea în haina miraculosului".

Mureşenii sunt aşteptaţi apoi de la ora 20.00 la Teatrul Ariel, unde îl vor putea vedea pe actorul mureşean Nicu Mihoc, într-un recital de excepţie în spectacolul „Hess”, de Alina Cadariu, în regia lui Gavril Cadariu. Seara de joi se va încheia cu spectacolul „Copiii răi” de Mihaela Michailov, în regia lui Alexandru Mihăescu. Spectacolul începe de la ora 21.30 pe scena Teatrului 74 şi o are ca protagonistă pe actriţa Katia Pascariu.

Spectacole şi în limba maghiară

Organizatorii festivalului au dedicat seara de vineri spectacolelor în limba maghiară. Astfel, de la ora 19.00 pe scena Teatrului 74 va fi prezentat spectacolul „A Ter”, de Kocsis Istvan, în regia lui Török Viola, ce îl are ca protagonist pe actorul Aba Sebestyen.

De la ora 21.00, pe scena teatrului Studio „Yorik” din Cetatea Medivală va avea loc premiera spectacolului „Bye bye America”, de Carmen Dominte, în regia lui Laurenţiu Blaga. Spectacolul îi are în distribuţie pe actorii Kiss Andrea, Barabasy Tivadar şi Kinda Szilard şi va fi supratitrat în limba română.

Marcel Iureş revine la UNIDRAMA

Sâmbătă, 8 octombrie, de la ora 19.00, pe scena Teatrului 74, mureşenii vor putea viziona spectacolul „Infanta” de Saviana Stănescu, în regia Lianei Ceterchi, ce o are ca protagonistă pe actriţa Adriana Bordeanu.

Duminică, 9 octombrie, în ultima seară a festivalului, mureşenii îl vor putea vedea pe actorul Marcel Iureş, care revine pe scena Teatrului 74 după o absenţă de cinci ani din festival. Publicul îl va putea vedea jucând de la ora 19.00 în spectacolul „Absolut” în regia lui Alexandru Dabija, pe un scenariu scris după textele lui Ion Creangă.

Biletele de intrare la spectacolele din festival costă 15 lei, sau 10 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari. Publicul îşi va putea rezerva un loc pe site-ul www.teatru74.ro.
 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite