Târgu-Mureş: Portret/ Serenela Mureşan n-a uitat nici o clipă să viseze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Portret/ Serenela Mureşan n-a uitat nici o clipă să viseze
Târgu-Mureş: Portret/ Serenela Mureşan n-a uitat nici o clipă să viseze

A reuşit să îmbine meseria de actriţă cu cea de prezentator TV şi cu cea de mamă. Teatrul, marea pasiune, o face mereu să viseze şi să uite de realitatea uneori prea dură.

Serenela Mureşan a fost de mică pasionată de teatru şi a simţit că acesta va fi drumul pe care îl va urma în viaţă. „Eram în clasa I şi învăţătoarea ne-a rugat să scriem ce vrem să ne facem când vom fi mari. Eu am scris actriţă. După câţiva ani ne-a arătat ce scrisesem fiecare, iar eu eram printre cei care am fost consecvenţi”, mărturiseşte Serenela.


Pasiunea pentru teatru a apărut în urma spectacolelor de teatru radiofonic pe care actriţa le asculta în copilărie. „Părinţii mei lucrau în schimburi, iar eu, fiind unicul copil, eram mai tot timpul singură acasă şi ascultam radioul. În fiecare seară de luni era teatru radiofonic şi-l ascultam cu o mare plăcere. Îmi amintesc să-mi doream şi eu să fiu pe scenă ,vedeam lumea aceea în faţa ochilor şi îmi doream aşa de mult să-i fac şi pe alţii să viseze”, povesteşte Serenela.

Visul i s-a împlinit odată cu admiterea la Universitatea de Artă Teatrală, la secţia de actorie. Deşi iniţial actriţa şi-a dorit să plece la Bucureşti n-a regretat că a rămas în oraşul natal, pentru că cei patru ani de facultate i-au oferit o bază pentru viitoarea carieră.

Atracţia micului ecran

În ultimul an de facultate Serenela Mureşan a luat contact cu o nouă scenă, cea de pe micul ecran, unde trebuia să aducă în casele mureşenilor un zâmbet cald, dar şi o realitate uneori prea tristă. „Am ajuns prezentatore de ştiri la postul local Pro Tv, dar n-am profesat decât vreo doi ani jumate apoi am revenit la marea mea pasiune-teatrul”, spune Serenela.

Ajunsă actriţă pe scena Naţionalului mureşean a simţit că şi-a împlinit visul, dar pe parcurs a descoperit lumea din culisele teatrului, o lume care i-a lăsat un gust amar şi după zece ani a renunţat la scena acestuia. „Nu mă mai simţeam ca acasă acolo, nu mai eram o echipă. Aveam regrete că am renunţat la televiziune, dar iată că televiziunea n-a renunţat la mine şi am primit propunerea de a revenii pe micul ecran, ca prezentator la Realitatea TV”.

Rolul de mamă, cel mai frumos din viaţă

Actriţa nu regretă decizia luată, mai ales că şi-a lăsat şi o potriţă deschisă către scenă, colaborând cu Teatru 74. Însă, cea mai importantă „meserie” pe care Serenela o practică este cea de mamă. „Fac orice pentru copiii mei. Mi-e teamă pentru viitorul lor. Aş vrea să fiu mereu lângă ei, să-i protejez”, spune actriţa. Chiar dacă realitatea nu e roz uneori, Serenela nu uită să viseze la o lume mai frumoasă, iar prin teatru simte că poate aduce un zâmbet pe chipul celor nefericiţi.

Întrebări şi răspunsuri:

Te afectează ceea ce prezinţi la ştiri?

Da, deşi acasă încerc să le las deoparte simt că mă afectează, pentru că am momente când sunt irascibilă. Mă tot întreb dacă pot eu schimba ceva, dar ştiu că sunte prea mică pentru asta.

Cum vezi publicul de teatru din ziua de azi?

Nu mai vin oamenii atât cât trebuie la teatru. Oamenii nu-şi dau seama la ce le foloseşte teatru. Se spune că dacă vrei să omori un popor trebuie să-i iei cultura şi asta se întâmplă cu noi.

Ce-i place:

„Îmi place să mă joc cu copiii mei, să mă uit la filme, să citesc, deşi nu prea am timp. Îmi place mult să cumpăr cărţi, iau câte cinci cărţi pe săptămână şi sper ca până la 50 de ani să apuc să le citesc pe toate. Îmi place să spăl vasele şi să fac curat, sunt obsedată de curăţenie. De gătit îmi place să gătesc pentru copiii mei. Apreciez sinceritatea, oamenii care zâmbesc şi care ştiu să glumească. Îmi plac oamenii profesionişti şi serioşi.

Ce nu-i place:
Nu-mi place bârfa, minciuna, prefăcătoria. Nu-mi place să ma cert. Nu-mi place să calc. Nu-mi place să pierd timpul, prefer să mă trezesc devreme pentru a rezolva mai multe lucruri în fiecare zi. 

Profil:
Data naşterii: 13 septembrie 1976 la Târgu-Mureş
Profesia: actriţă, prezentatoare TV
Studii: U.A.T. , secţia actorie
Stare civilă:
Căsătorită , 2 copii

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite