Senzaţii tari la primul cinematograf 5D din Târgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Experienţa 5D se traduce prin „trăirea” filmului la intensitate maximă, spectatorii devenind o parte din acţiune. Luna mai va aduce fantome, case bântuite, valuri şi furtuni sălbatice, în cea mai nouă sală de cinema din oraşul nostru.

Prima sală de cinema multidimensională din Târgu-Mureş se deschide la începutul lunii mai la etajul al treilea al Mureş Mall-ului. Investiţia de 50.000 de euro a celor de la Moov-X se traduce într-o sală cu şase scaune „speciale”, care îi vor transpune pe mureşenii ce se vor încumeta să vină la film direct în acţiune. Filmele 5D combină experienţa tridimensională cu cea a senzaţiilor realiste, astfel că fiecare spectator care urmăreşte cu ochelari 3D filmele proiectate la Mall, va simţi vântul, umezeala, atingerile şi apropierea fizică a straniilor personaje (vor fi difuzate exclusiv filme de groază).

Asemenea săli mai există şi la Cluj şi Bran, astfel că mureşenii nu vor mai trebui să facă drumul până acolo pentru a trăi experienţa aceasta. Aparatura este adusă din străinătate şi reuşeşte să aducă atmosfera filmului în cinema”, ne-a declarat Alin Zecheru, directorul comercial al Mureş Mall.

Un film nou în fiecare lună


Compania Moov-X va aduce lunar un film nou la Târgu-Mureş, iar reprezentanţii firmei sunt convinşi de succesul proiectului multidimensional în oraşul nostru. „Primul film ce va rula în noua sală de cinema va fi Dracula, versiunea special creată pentru acest gen de experienţă. Filmele multidimensionale durează în jur de zece minute, timp în care spectatorii vor experimenta trăiri neobişnuite pentru un film văzut la cinema. Vor simţi atingeri, exact ca şi cum s-ar afla în miezul acţiunii”, ne-a precizat Cosmina Tudose, de la Moov-X. Biletele vor costa 10 lei în timpul săptămânii şi 15 lei în weekend, iar sala va fi deschisă publicului de dimineaţa până seara. Cu alte cuvinte, la orice oră veţi putea urmări în Mall filme „vii”.

Spectacol 3D la Teatrul Naţional

„Călătorie spre centrul pământului” de Jules Verne va fi pus în scenă la Teatrul Naţional, folosindu-se tehnica 3D Arta teatrală se va îmbina cu imagini tridimensionale, iar spectatorii vor avea ocazia să îi vadă pe actorii din spatele lunui ecran transparent. Premiera specatacolului va avea loc pe data de 8 mai la Sala Mică a Teatrului Naţional.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite