Şedinţe elevi-poliţişti la Gimnaziul Al. I. Cuza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zilele trecute au avut loc la Gimnaziul „Al. I. Cuza” primele activităţi cu elevii din Proiectul “Împreună pentru siguranţă”.

Astfel, în prima fază a avut loc o dezbatere cu elevii clasei a IV-a A, urmată de o discuţie cu elevii claselor IB şi a II-a A, coordonate de doamnele profesor Lucreţia Moldovan şi Maria Covrig.

Alături de ofiţerul de prevenire, elevii au parcurs un „traseu preventiv” diversificat, de la furturi ce vizează mai des copiii (din buzunare, genţi, de telefoane mobile etc.), la furturi la prevenirea cărora pot contribui prin implicarea proprie, dar şi prin informarea familiei (furturi din locuinţe, din autoturisme). Dacă cei mai mici au primit informaţii adecvate vârstei lor, cu elevii mai mari s-a lucrat pe grupe, fiecare având sarcina de a identifica atât factorii favorizanţi ai furturilor din locuinţe, cât şi modurile de producere şi de prevenire a acestora.

Implicarea copiilor în discuţii denotă o bună cunoaştere a factorilor de risc, dar şi lacune în conştientizarea importanţei măsurilor preventive, în special a celor mai simple dintre acestea. Activitatea a urmărit tocmai completarea cunoştinţelor lor şi, în mod indirect, informarea familiilor asupra elementarelor măsuri de protecţie a bunurilor.

Elevii prezenţi au participat şi la prima activitate de voluntariat ce a constat în distribuirea de pliante elaborate în cadrul Campaniei de informare pentru prevenirea furturilor din locuinţe „Fii precaut. Hoţii nu dorm!” în parteneriat cu Groupama Asigurări.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite