Târgu-Mureş: Profil / Secretele Alinei Ceuşan, noua Miss Târgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar 17 ani a fost încoronată cea mai frumoasă fată din oraş. Alina visează la o carieră de fotomodel profesionist, dar până atunci se bucură de vacanţă.

Alina şi-a dorit de mică să fie model, iar orele petrecute de ea în faţa oglinzii nu fac decât să confirme acest lucru. Primul contact cu podiumul de modă l-a avut în clasele a VI-a şi a VII-a, iar ce era la început doar un hobby a devenit treptat ceva profesionist. „De un an m-am apucat mai serios de modelling, înainte exersam doar în faţa oglinzii. Am avut noroc că părinţii mei m-au susţinut mereu în ceea ce am vrut să fac şi m-au ajutat. Poate că şi rezultatele bune pe care le aveam la şcoală i-au făcut să aibă încredere în mine”, mărturiseşte Alina.

Olimpică la Limba Latină şi Limba Română

Şcoala a fost mereu pe primul loc pentru tânără, care consideră că un model nu trebuie să fie doar o imagine plăcută. „E important ca un model să aibă şi inteligenţă, pentru că îşi poate da seama ce trebuie să facă pentru a ajunge în top. Trebuie să fie perseverentă şi să-ţi dorească mult să ajungă acolo”, spune Alina. Oricât de mult ar iubi modellingul, Alina nu neglijează învăţătura, fiind olimpică la Limba Latină şi la Limba şi Literatura Română. Pentru a ajunge la Olimpiada Naţională de Limba şi lIteratura Română, Alina a renunţat la cursurile de balet, dans contemporan şi salsa pe care le urma acu un an la Casa de Cultură a Studenţilor.

Carieră în modelling

După ce s-a descurcat onorabil la olimpiadele la care a participat, Alina a simţit că are prea mult timp liber, aşa să a decis să-şi continue cariera de modelling, de data aceasta la un nivel mai profesionist. Aşa a ajuns hostessă, model şi  promoter la o agenţie mureşeană de profil.  „Activităţile desfăşurate îmi ocupă timpul dar e un timp câştigat pentru că asta îmi doream să fac”, mărturiseşte Alina. De la colegele de la agenţie a primit şi încurajări pentru a se înscrie la concursul de Miss Târgu-Mureş.

„Participarea la concursul de Miss Târgu-Mureş a fost o experienţă extraordinară. Am învăţat cum să exprimam publicului ceea ce simt, m-am împrietenit cu celalte fete, deşi mă aşteptam să fie concurenţă şi invidie între noi”, mărturiseşte Alina. Deşi ar merita o vacanţă, Alina îşi doreşte să îmbine utilul cu plăcutul, iar vara aceasta va lucra ca şi coprezentatoare a unei emisiuni estivale la o televiziune locală. Locul de muncă îi va asigura pregătirea necesară pentru pasul următor pe care-l va face în carieră, deoarece tânăra doreşte să devină jurnalistă. Titlul de Miss Târgu-Mureş pe care l-a obţinut i-a confirmat încă o dată că se află pe drumul cel bun din punct de vedere profesional. 

Întrebări şi răspunsuri:

Cât de important e pentru tine felul în care arăţi?

Mă preocupă mult felul în care arăt, e important acest lucru. Îngrijirea începe destul de prematur în ziua de azi, dar imaginea este foarte importantă. Dacă nu mă ocup eu de mine nu ştiu cine poate să o facă. Fiind în domeniu nici nu-mi permit să nu apelez la machiaj, dar acesta chiar ajută. Trebuie să te machiezi în funcţie de ocazie.

Care a fost atuu-ul tău pe scenă?

Cred că atuu-ul meu a fost că am avut prezenţă scenică, am putut transmite o stare publicului şi juriului, stare la care am avut feed-back. Am avut şi o anumită atitudine pe scenă, am simţit scânteia pe moment.

Ce-i place:

„Îmi place ceea ce fac acum. Iubesc experienţa pe care o am cu modelling-ul, televiziunea şi presa. Îmi place să fiu în centrul atenţiei, atâta timp cât sunt o persoană la locul meu. Mă bucur că mă susţin prietenii şi familia. Îmi place să dansez salsa în cluburi. Iubesc să ies cu prietenii. Îmi plac oamenii cu iniţiativă, hotărâţi şi cu idealuri înalte.

Ce nu-i place:

„Nu-mi place să mi se ascundă unele lucruri, pe care ar trebui să le aflu din timp şi pe care le aflu când nu mai e nimic de făcut. Nu-mi plac oamenii ce nu sunt direcţi. Nu-mi plac cei ce încearcă să placă tuturor. Nu-mi place să mă trezesc dimineaţa şi să-mi fac patul, deşi mama insistă mereu să-mi fac ordine în cameră.

Profil
 
Data naşterii:
1 iulie 1992 la Târgu-Mureş

Studii:
Colegiul Naţional „Unirea”, profil filologie-bilingv engleză

Activitate:
Elevă, model

Stare civilă:
necăsătorită

Secrete din culisele concursului Miss Târgu-Mureş

Alina Ceuşan, noua Miss Târgu-Mureş a povestit pentru Adevărul de Seară cum s-a desfăşurat în acest an concursul Miss Târgu-Mureş.

„Preselecţia a fost liniştită. Eram 25 de fete pe scena  Teatrului de Vară şi aşteptam verdictul juriului. Eram toate în costum de baie, ne era frig, dar toată lumea zâmbea”, spune Alina.

După preselecţie au rămas zece concurente, care au început repetiţiile pentru marele eveniment. „Făceam zilnic repetiţii la Teatrul Scena. Am lucrat cam 3 zile la coregrafie, în rest pe latura de personalitate, sentimentală. Am învăţat cum să exprimăm publicului ceea ce simţim”, povesteşte Alina.

Pe parcurul repetiţiilor între concurente s-a creat o adevărată prietenie. „Era o legătură specială între noi. Mă gândeam că va fi competiţie şi invidie mare între noi, dar ne-am înţeles foarte bine, iar repetiţiile m-au impresionat. Nu mă aşteptam la aşa ceva”, spune Alina.


Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite