Se ştiu primele formaţii ce vor concerta la Peninsula!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Within Temptation este primul headliner anunţat al Peninsulei 2011
Within Temptation este primul headliner anunţat al Peninsulei 2011

Aşteptarea mureşenilor şi a iubitorilor de muzică de calitate a luat sfârşit! După ce luni întregi au aşteptat un semn din partea organizatorilor, aceştia au dat, în sfârşit, publicităţii numele primelor formaţii şi DJ care vor concerta în cadrul celui mai mare festival de muzică din România.

Cel mai mare festival de muzică din România va avea loc şi în acest an la Târgu-Mureş între 25 şi 28 august. Astfel, la Peninsula vor fi prezenţi cei de la Within Temptation, Şuie Paparude, ROA, Nick Warren, Tiga şi Tankcsapda. Deşi au existat zvonuri conform cărora festivalul nu va mai avea loc în acest an sau ar urma să fie mutat în zona Insulei-Barajului, mureşenii îşi pot pregăti deja banii pentru biletele la festival.

Trebuie să purtăm discuţii cu conducerea oraşului, cu Primăria, să vedem strategia pentru acest spaţiu şi după aceea vom putea spune ce vom face. Noi sperăm că va fi amenajată zona Weekend-ului, să mai putem ţine acest festival”, spunea Fülöp Zoltán, manager de proiect Sziget Management, imediat după încheierea ediţiei precedente a Peninsulei.

Se pare că Primăria nu mai dorea să acorde gratuitate în Complexul Weekend participanţilor la festival sau să primească o garanţie financiară de la Sziget Management, organizatorii Peninsulei, care să acopere cheltuielile de intrare a peninsularilor la Weekend. Cele două părţi s-au înţeles, astfel că festivalul va avea loc fără să fie schimbată politica de gratuitate la Weekend a deţinătorilor de abonamente la Peninsula.

Within Temptation, primul headliner

Dintre toate numele anunţate de către organizatori pe pagina oficială de Facebook a festivalului, Within Temptation sare cel mai mult în evidenţă. Formaţia olandeză de rock/metal simfonic a fost fondată în 1996 de către chitaristul Robert Westerholt şi cântăreaţa Sharon den Adel. Fiind o formaţie recunoscută şi apreciată pentru versatilitatea muzicală demonstrată, Within Temptation a câştigat o serie de trofee şi distincţii, iar materialele sale discografice au fost comercializate în peste 2.8 milioane de exemplare la nivel internaţional. Canadianul Tiga şi englezul Nick Warren vor atrage mii de susţinători ai muzicii clubbing pe malul Mureşului, în timp ce Şuie Paparude şi Tankcsapda reprezintă nume deja clasice pe scena Peninsulei, cu reprezentaţii şi în ediţiile precedente.

Zeci de mii de spectatori în 2010

Anul trecut Europe, KoRn, Gorillaz Sound System, Therapy?, The Rasmus, Dub FX, N.O.H.A, Tricky, Above and Beyond, Fedde Le Grand şi mulţii alţii au concertat pe scenele de la Târgu-Mureş în cele 4 zile de festival. Ediţia 2010 a Peninsulei a atras aproximativ 63.000 de vizitatori la concerte, cifra reprezentând un veritabil record al audienţei pentru festivalul de pe malul Mureşului.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite