Se moare pe capete în accidentele rutiere de pe străzile mureșene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de persoane mor anual pe străzile din județul nostru. Viteza excesivă, oboseala și neatenția la volan, dar și neatenția pietonilor sunt principalele cauze pentru aceste tragedii.

În județul Mureș, de la începutul anului și până în prezent, s-au înregistrat 136 de accidente rutiere grave în care au murit 46 de persoane, iar 117 au fost rănite grav. Alți 46 au scăpat doar cu răni ușoare. Vina aparține atât pietonilor, cât și conducătorilor auto.

Viteza neadaptată a condus la un număr de 31 accidente, în timp ce din cauza pietonilor s-au produs 24 de accidente.

În 2011 au decedat şase persoane după ce au fost lovite de autoturisme în momentul traversării neregulamentare a străzilor. Dealtfel, anul trecut au fost înregistrate 96 de accidente rutiere grave, care au dus la decesul a 26 de persoane, iar alte 87 au fost rănite grav.

Pietonilor le aparține o mare parte din vină în cazul producerii accidentelor rutiere. Neatenția acestora a fost taxată de polițiști în dese rânduri. Anul trecut, Poliția a implementat o campanie îndreptată către pietăni, fiind desenate siluete umane pe străzile circulate și în locurile unde în general se traversează strada neautorizat.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite