Se fură pe rupte căile ferate mureşene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au avut loc peste 50 de furturi la CFR numai anul acesta. Societăţile prinse cu materiale feroviare furate vor plăti companiei afectate o despăgubire egală cu cea a elementelor feroviare sustrase.

Şinele de cale ferată, contraşinele, elementele de siguranţă a circulaţiei, piese, cabluri de semnalizare, fire de telecomunicaţii sau alte componente ale instalaţiilor de electrificare, toate acestea reprezintă ţinte extrem de atractive pentru hoţii mureşeni.

Potrivit unei statistici a Serviciului de Transport Feroviar, în judeţul nostru numai în 2011 au fost înregistrate 53 de infracţiuni la Calea Ferată, iar 57 de suspecţi sunt cercetaţi în aceste cazuri. „Din cele 53 de fapte semnalate, 31 sunt sustrageri de material feroviar şi 18 se referă la distrugeri şi 4 pătrunderi în zona feroviară”, ne-a declarat Livia Popa, purtătoare de cuvânt în cadrul IPJ Mureş. Săptămâna trecută, de la Staţia CFR Târgu-Mureş au fost furate cablurile care asigurau funcţionarea normală a semnalelor audio şi vizuale, lipsa lor putând duce la întârzieri sau chiar blocări ale trenurilor pe şine.

Amenzi pentru companiile de fier vechi

În încercarea de a stopa flagelul furturilor, Guvernul a dat o Ordonanţă de Urgenţă prin care se interzice firmelor care se ocupă de preluarea materialelor feroase să mai cumpere de la persoane fizice materiale folosite în activitatea feroviară, pe o perioadă de doi ani. Firmele care încalcă interdicţia vor fi amendate cu sume cuprinse între 20 şi 40.000 de lei şi, mai mult decât atât, acestora le va fi anulată autorizaţia de colectare a deşeurilor metalice. În plus, societăţile prinse cu materiale feroviare furate vor plăti companiei afectate o despăgubire egală cu cea a elementelor feroviare sustrase.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite