Târgu-Mureş: Scrisori anti-HIV trimise la Poşta Română

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Scrisori anti-HIV trimise la Poşta Română
Târgu-Mureş: Scrisori anti-HIV trimise la Poşta Română

Concursul de scrisori anti-SIDA în rândul elevilor de clasa a IV-a are loc la nivelul întregului judeţ. Scrisorile elevilor mureşeni pot fi premiate de UNESCO, organismul care va desemna câştigătorii la nivel mondial ai concursului.

Poşta Română a lansat în această lună concursul epistolar referitor la SIDA şi protecţia împotriva virusului HIV, dedicat elevilor de ciclu primar. Subiectul ales a avut la bază drama celor 33 de milioane de oameni afectaţi şi identificarea unor mijloace comunicaţionale prin care să se lupte împotriva contactării maladiei. Reprezentanţi ai Oficiului Judeţean de Poşta Română Mureş participă săptămânal la cursuri în şcoli de pe raza întregului judeţ în care copiii sunt înştiinţaţi în legătură cu modalităţile de redactare a unei scrisori, plus subiectul companiei.

„Colaborăm cu ISJ Mureş pentru realizarea cât mai bună a acestei campanii la nivelul judeţului nostru. Printr-o informare bună a populaţiei, în special a elevilor, se poate diminua numărul persoanelor infectate cu HIV, în momentul actual înregistrându-se zilnic peste 7.000 de noi cazuri mondial. Le-am explicat copiilor de clasa a IV-a cât de importantă este informaţia legată de această maladie, iar ei mi-au demonstrat că sunt foarte receptivi. Până azi am adunat 40 de scrisori care vor fi trimise în ianuarie spre înscrierea la faza naţională a competiţiei, dar suntem abia la început”, ne-a declarat Ioan Covaciu, de la OJP Mureş.

Scrisori anti-SIDA

Lucrările redactate sub forma unor scrisori, cuprinzând între 500-1000 de cuvinte, vor fi expediate oficiilor poştale judeţene, până la data de 15 ianuarie 2010, cu menţiunea „Pentru Concursul Epistolar”, sau preluate de la şcoli de reprezentanţii OJP. Desemnarea câştigătorilor fazelor judeţene va avea loc pe 1 februarie 2010. Scrisorile înscrise vor fi analizate de reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării, profesori de specialitate şi reprezentanţi ai CNPR. Autorii compoziţiilor clasate pe primele trei locuri la faza naţională vor fi premiaţi în cadrul unei festivităţi organizate de Poşta Română.

Premii de la UNESCO

Scrisoarea câştigătoare la nivel naţional, însoţită de traducerea în limba franceză, engleză sau spaniolă, va fi transmisă Uniunii Poştale Universale. După centralizarea lucrărilor primite de la administraţiile poştelor, ele vor fi trimise la UNESCO, organism ce va desemna câştigătorii la nivel mondial.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite