Şcoli ecologice în Târgu-Mureş cu fonduri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valoarea totală a proiectului de ecologizare depăşeşte patru milioane de lei, dintre care 20% vor fi achitate de Primărie
Valoarea totală a proiectului de ecologizare depăşeşte patru milioane de lei, dintre care 20% vor fi achitate de Primărie

Municipalitatea a început implementarea unui proiect de încălzire şi furnizare a apei calde menajere cu ajutorul panourilor solare în mai multe clădiri publice.

Campania intitulată „Casa verde în municipiul Târgu-Mureş” face parte din programul naţional de înlocuire sau de completare a sistemelor clasice de încălzire cu sisteme care utilizează energie solară sau alte sisteme care conduc la îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului. „80 % din cheltuielile cuprinse în acest proiect, adică 3.413.000 de lei, sunt banii pe care nu îi cheltuieşte Primăria ci provin dintr-o finanţare alocată de Administraţia Fondului pentru Mediu. În urma implementării proiectului, marile şcoli şi grădiniţe ale oraşului, plus Centrul Social şi Centrul Cultural Mihai Eminescu vor beneficia de o calitate a aerului mai bună şi o reducere substanţială a emisiilor de dioxid de carbon. Evident, energia termică rezultată din folosirea panourilor solare este gratuită”, a precizat viceprimarul Claudiu Maior. Fiecare metru pătrat de panou economiseşte până la 850 de metri cubi de gaz metan pe an, iar sistemul solar funcţionează în condiţii de eficienţă maximă, şi la temperaturi de minus 20 de grade Celsius.

Ce instituţii vor beneficia de panouri solare

Cele 14 obiective care vor fi ecologizate sunt Centrul social de pe strada Rozmarinului, Centrul Cultural Mihai Eminescu, Colegiul Agricol “Traian Săvulescu”, Colegiul Economic „Transilvania”, Grupul Şcolar “Constantin Brâncuşi”, Grupul Şcolar “Aurel Persu”, Grupul Şcolar “Electromureş”, Grupul Şcolar “Ion Vlasiu”, Grupul Şcolar Industrial “Avram Iancu”, Grupul Şcolar Sanitar “Gheorghe Marinescu”, Liceul Pedagogic “Mihai Eminescu”, Grădiniţa Raza de Soare, Grădiniţa cu program prelungit nr. 9 “Codrişor” şi Grădiniţa nr. 12. Primele obiective finalizate vor fi Centrul social, Centrul Cultural Mihai Eminescu, Colegiul Economic “Transilvania”, Grupul Şcolar Sanitar “Gheorghe Marinescu” unde punerea în funcţiune a instalaţiilor este prevăzută pentru sfârşitul lunii iulie.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite