Târgu-Mureş: Şcoli reparate din 15 septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Şcoli reparate din 15 septembrie
Târgu-Mureş: Şcoli reparate din 15 septembrie

Situaţia financiară, cauză a întârzierii reparării la timp a unităţilor de învăţământ şcolilor din Târgu Mureş

Din motive financiare, reabilitările unităţilor de învăţământ din Târgu Mureş demarează abia din 15 septembrie. Lucian Racz, directorul Administraţiei domeniului public din Primărie, a arătat că se va începe cu urgenţele, care ar fi trebuit încheiate la începrea anului şcolar.

“Este vorba de aproximativ de 20 de unităţi şcolare, pentru care ar fi nevoie de circa 500.000 lei”, a spus Lucian Racz.  Acesta a exemplificat, de pildă, cu Gimnaziul Friedrich Schiller, care are o problemă mare cu conducta de alimentarea cu apă şi încălzire, la Liceul „Electromureş” hidroizolaţia de la cantină, la gimnaziul „George Coşbuc” instalaţiile sanitare, la „Tudor Vladimirescu” şi Mihai Viteazu, Traian Vuia hidroizolaţia de pe acoperiş, la Gimnaziul Europa sunt probleme mari cu pereţii şi acoperişul sălii de sport, la Liceul “Brâncuşi”, trebuie schimbat robinetul central de încălzire, la gimnaziul „E. Dandea” e necesar a fi înlocuită o conductă spartă în subsol, iar la Liceul “Ion Vlasiu” trebuie refăcută hidroizolaţia la cantină şi sala festivă, unde e pericol de electrocutare. Mai sunt necesare mai multe verificări ale branşamentelor de gaz, în colaborare cu E-ON.

La Grădiniţa „Raza de soare”, instalaţia electrică şi acoperişul. În plus, eternele probleme ce există cu sobele de gătit, care sunt vechi. Problema se va rezolva prin punerea la punct a unui sistem de cattering, prin care o anumită cantină şcolară sau mai multe din muncipiu să-şi asume, prin contract, prepararea şi transportul mâncării”, afirmă directorul Lucian Racz. Apoi, există problema cabinetelor medicale şcolare care, potrivit normelor actuale, nu se încadrează la nivel de spaţii, iar unele vor trebui desfiinţate. Nu în ultimul rând, se are în vedere accesarea de fonduri europene de reabilitare a unor unităţi învăţământ, respectiv patru grădiniţe pentru care sunt în lucru studiile de fezabilitate, ca şi pentru Colegiul Papiu, Liceul Gh Şincai şi Şcoala Generală nr 10. 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite