Scandal pentru reabilitarea termică a 13 blocuri din Târgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reabilitarea termică a 13 blocuri a fost motiv de scandal în şedinţa de CL
Reabilitarea termică a 13 blocuri a fost motiv de scandal în şedinţa de CL

Scandal în şedinţa de Consiliul Local de aseară după ce consilierul local Makkai Grigore a precizat în plen că preţurile pentru reabilitarea termică a 13 blocuri din oraş sunt umflate.

Potrivit consilierului, locatarii care îşi reabilitează termic locuinţele prin programul autorităţilor locale plătesc tot atât cât  plăteşte unul care îşi face lucrarea în regim propriu.

"Dacă preţul cerut este de 200 milioane lei vechi, din care omul plateste 40 milioane care reprezintă cei 20 la sută cei i se cuvine, tot atât cât plăteşte unul care contractează o firmă”, a declarat Makkai.

Acesta a dat şi câteva exemple de nereguli care se constată în aceste lucrări, de la preţuri exagerate, până la cantităţi de vopsea imposibil de aplicat pe metru pătrat şi până la lucrări fictive.

Consilierul local a recunoscut că şi el locuieşte în unul dintre cele 13 blocuri, iar viceprimarul Claudiu Maior a cerut scoaterea acelui bloc de pe listă. Viceprimarul l-a acuzat pe consilier că face o confuzie între indicatorii tehnico-economici şi devizul general de lucrări şi că nu se poate vorbi despre costuri atâta timp cât nu s-a făcut licitaţia.

Cele 13 blocuri au în total 710 apartamente iar costul toal al lucrărilor este de 12.965.678 de lei.    

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite