Târgu-Mureş: Scade vârsta infractorilor mureşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Scade vârsta infractorilor mureşeni
Târgu-Mureş: Scade vârsta infractorilor mureşeni

În ultimele două săptămâni cinci minori au comis furturi pe raza judeţului Mureş. Tinerii urmăresc bunuri uşor de sustras datorită neatenţiei proprietarilor, cum ar fi bani, poşete sau portmonee.

Într-un astfel de caz a fost implicată o minoră de numai 11 ani. „Prejudiciul a fost recuperat în totalitate iar minora este cercetată de Biroului de Investigaţii Criminale al IPJ sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat”, a precizat comisarul Livia Popa, purtător de cuvânt al IPJ Mureş.

Cauzele pentru care minorii recurg la aceste acte ilegale sunt multiple. „Carenţele educative din partea părinţilor sunt principala cauză pentru care copiii ajungă să comită ilegalităţi. Părinţii nu şi-au învăţat copiii să-şi asume o responsabilitate pentru faptele pe care cei mici le fac. De asemenea, mai există şi tentaţia de a avea un obiect fără prea mult efort, dar sunt şi cauze sociale care duc la un astfel de comportament, deoarece sunt copii care fură pentru că nu au bani de buzunar sau au lipsuri acasă”, a precizat Ramona Pop, psiholog în cadrul Organizaţiei Salvaţi Copiii.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite