Târgu-Mureş: Sărbătoare ţărănească la Chiheru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Sărbătoare ţărănească la Chiheru
Târgu-Mureş: Sărbătoare ţărănească la Chiheru

Festivalul anual “Zilele Chiherene” va debuta mâine dimineaţă pe terenul de fotbal situat între Chiheru de Jos şi Chiheru de Sus. CITEŞTE ŞI Braşov: Miss Oktoberfest, show bavarez / GALERIEFOTO

Sunt aşteptaţi aproape o mie de localnici şi mureşeni cu rădăcini în zona respectivă. Sărbătoarea sătească va începe la ora 9.00 cu o slujbă religioasă la Biserica Ortodoxă, dar şi la Biserica Greco-Catolică. Evenimentul va continua cu inaugurarea noii baze sportive de la şcoala generală “Iuliu Grama”.

Muzică şi artificii
Pe scena amenajată special pentru acest eveniment vor urca elevii şcolii generale chiherene, ansamblul “Folclorica” din Reghin, ansamblul popular din Topliţa, solistul Ciprian Istrate alături de trupa sa, precum şi o serie de artişti populari proveniţi din zonă, Maria Neag şi Laura Oltean. Seara se va încheia cu un spectacol susţinut de formaţia Simbol din Bucureşti după care va urma un grandios foc de artificii.

“Am pregătit un eveniment frumos la care invităm pe toată lumea cu mare plăcere, atât chihereni, cât şi mureşeni care au rude sau provin de aici”, a declarat primarul comunei Chiheru de Jos, Emanoil Hurdugaci, care a adăugat că suma alocată din bugetul local pentru acest eveniment este de 4.000 de lei.

Nunta de Aur
În cadrul sărbătorii vor fi decernate diplome pentru cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsătorie, dar şi pentru cetăţenii de onoare ai comunei. ”În cadrul Zilelor Chiherene vom acorda cuplurilor din comună care îşi serbează în luna aceasta Nunta de Aur câte o diplomă. Totodată, vom numi cetaţenii de onoare, persoane cu o mare însemnătate pentru comuna noastră. Suntem ferm convinşi ca manifestarea va fi una de zile mari”, a încheiat primarul din Chiheru.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite