Târgu Mureş: Sărbătoare complexă de Ziua Armatei la Târgu Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu Mureş: Sărbătoare complexă de Ziua Armatei la Târgu Mureş
Târgu Mureş: Sărbătoare complexă de Ziua Armatei la Târgu Mureş

Cu prilejul Zilei Armatei României Garnizoana Târgu Mureş a organizat o serie de activităţi, în perioada 19-25 noiembrie.

Au avut astfel loc competiţii sportive cu participarea reprezentanţilor structurilor locale din sistemul naţional de apărare şi ordine publică, un exerciţiu demonstrativ în Poligonul de tragere din comuna Sângeorgiu de Mureş, urmat de o competiţie de tir a jurnaliştilor.

A urmat apoi a fost  simpozionul „Armata – scutul naţiunii române”, un program artistic susţinut de Ansamblul „Şireagul” şi de o expoziţie de carte tematică, evenimente găzduite de Cercul Militar Târgu Mureş. Nu în ultimul rând, duminică, în prezenţa oficialităţilor locale a avut loc o ceremonie militară şi religioasă în Piaţa Victoriei din municipiul Târgu Mureş, cu depuneri de coroane la statuia Soldatului Necunoscut.

Printre alţii, prefectul de Mureş, Marius Paşcan , şi viceprimarul Târgu Mureşului, au rostit discursuri, urmate de defilarea Gărzii de onoare şi a tehnicii militare. A fost prezent la manifestări şi Regimentul de Operaţiuni Speciale, respectiv batalionul „Vulturii”, singura unitate din ţară ce pregăteşte militarii români pentru misiunile legate de apartenenţa României la NATO.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite