Săptămâna viitoare, baloanele vor cuceri văzduhul la Câmpu Cetății

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflată la cea de-a şaptea ediţie, Parada baloanelor cu aer cald va avea loc în perioada 28-30 septembrie în localitatea Câmpu Cetăţii din comuna mureşeană Eremitu.

Timp de trei zile, participanţii vor putea admira  din balonul cu aer cald, sau de la bordul altor aparate de zbor una dintre cele mai frumoase zone ale judeţului Mureş. Conform organizatorilor, localitatea Câmpul Cetăţii beneficiază de condiţii ideale pentru desfăşurarea sporturilor aeronautice, mai ales pentru zborul cu balonul, parapanta sau deltaplanul, condiţii date de minidepresiunea netedă „ca-n palmă”, înconjurată de culmile împădurite ale prelungirilor Munţilor Gurghiu.

Baloanele funcţionează cu aer cald, iar în nacelă intră, în medie, patru-cinci persoane. Costurile pentru un zbor se ridică la 250 de lei, echivalentul banilor care acoperă gazul utilizat.

Cum ajungem la Câmpul Cetăţii?

Localitatea mureşeană se află în comuna Eremitu, în apropiere de staţiunea Sovata şi la 50 de kilometri de Târgu-Mureş. Pe platoul de la Câmpul Cetăţii, locul de desfăşurare al paradei, se ajunge pe ruta: Bălăuşeri – Sângeorgiu de Pădure – Sovata – Sacadat – Eremitu.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite