Târgu-Mureş:Salarii mai mari cu 25% pentru angajaţii Salubriserv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

120 de măturători de stradă din oraş au iniţiat un protest spontan datorită salariilor prea mici. În urma negocierilor de ieri dintre patron şi salariaţii SC Salubriserv Târgu Mureş, s-a luat decizia măririi salariilor la toţi cei 380 de angajaţi, cu 25 la sută.

Potrivit lui Sorin Ţerbea, patronul Salubiserv, este vorba de angajaţii de la birouri, de la rampa de gunoi şi mai ales de cei 120 de măturători de stradă, care reclamaseră, săptămâna trecută, că au salariile prea mici.

“Am făcut un efort financiar serios în această perioadă de criză, ştiind că au salarii mici”, a declarat Sorin Ţerbea.  Propriu-zis s-a stabilit ca măturătorilor de stradă să le crească, de luna viitoare, salariile de la de la 850 la 1.000 lei net, inclusiv bonuri de masă. “Asta cu condiţia să se prezinte la serviciu, să lucreze opt ore efectiv şi să nu dispară de la punctele de lucru cum am prins pe câţiva. Ambiţia mea e ca Târgu Mureşul să rămână cel mai curat oraş din ţară”, a subliniat Sorin Ţerbea.

Un nou contract de muncă

Zilele următoare urmează să se semneze noul contract colectiv de muncă, în prezenţa reprezentanţilor sindicatului. Maria Dăndărău, secretarul general al CNSLR Frăţia Mureş a arătat că, o dată mărite salariile, nu se va mai convoca Comisia de dialog social.

“Urmează ca liderul lor de sindicat să se pună de acord cu colegii şi cu patronatul, şi vom urmări ca acel contract colectiv de muncă să se semneze”, a precizat Maria Dăndărău, care a constatat că angajaţii Salubriserv nu prea ştiu ce vor şi nu sunt consecvenţi în negocierea drepturilor lor.

De menţionat că din cei 120 de angajaţi ai Salubriserv ca măturători de stradă, sunt circa 10 persoane recalcitrante, care produc cele mai mari probleme, părăsind locul de muncă şi fiind prinşi băuţi. “E uşor să îi dau afară, dar rămân pe drumuri, muritori de foame şi sunt afectate familiile lor. O dată rezolvată problema salarială, poate o să dispară problemele”, şi-a exprimas speranţa patronul Salubriserv.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite