Saltele pentru depistarea apneei, donate Spitalului Clinic Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii nou-născuţi internaţi la Târgu-Mureş vor fi feriţi de problemele cauzate de apnee. Rotary Club România a donat Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu-Mureş cinci echipamente de monitorizare a apneei (o afecţiune care cauzează tulburări de respiraţie) la sugari, pentru secţiile de pediatrie şi neonatologie.

Fiecare echipament constă dintr-o saltea pe care este plasat sugarul şi care - în momentul în care acesta nu respiră mai mult de 20 secunde - declanşeaza o alarmă sonoră.

Aceste echipamente nu necesită o intreţinere specială sau resurse consumabile, deoarece ele funcţioneaza pe bază de baterii uzuale, iar utilizarea lor este deosebit de simplă”, a precizat managerul SCJU Târgu-Mureş, dr. Florin Gomotârceanu.

Donaţia saltelelor speciale fost facută în cadrul proiectului internaţional „Rotary takes care of children” (Rotary are grijă de copii) care prevede donarea unui total de 420 de astfel de echipamente de monitorizare a apneei atât în România, cât şi în Republica Moldova.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite