Salariile tăiate şi taxa de poluare le dau bătăi de cap judecătorilor mureşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii secţiei Contencios Administrativ şi Fiscal a Tribunalului Mureş fac faţă cu greu numărului mare de procese aflate pe rol.

Numărul cauzelor la secţia Contencios Administrativ şi Fiscal s-a dublat în acest an faţă de anul trecut, în condiţiile în care numărul judecătorilor este acelaşi, adică şase. Majoritatea litigiilor vizează returnarea taxei de poluare, dar sunt şi dosare care au ca obiect conflictele de muncă sau reducerile salariale în rândul funcţionarilor publici.

Potrivit judecătorului Sonia Deaconescu, preşedintele Trivbunalului Mureş, există întârzieri de redactare a soluţiilor în cazul unor procese, dar şi întârzieri la judecarea primului termen a unui proces. „Am avut cauze la Contencios Administrativ,  unde primul termen al procesului era fixat pentru anul viitor. Am făcut însă un efort şi am modificat acest lucru”, a precizat Sonia Deaconescu.

Acum cele mai multe şedinţe de judecată viează dosare aflate la primele termene şi nu recursurile. Chiar şi aşa, judecătorii sunt nevoiţi să stea peste program pentru a face faţă volumului mare de muncă.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite