Târgu-Mureş: Portret/ Monica Săbădeanu “Am un noroc fantastic să fac ce-mi place”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Portret/ Monica Săbădeanu “Am un noroc fantastic să fac ce-mi place”
Târgu-Mureş: Portret/ Monica Săbădeanu “Am un noroc fantastic să fac ce-mi place”

Cu toţii vrem să arătăm şi să ne simţim bine însă motivaţia trebuie suplimentată cu efort. Monica are soluţii şi pentru copii.

Monica a îndrăgit sportul de mică şi este fericită că poate face ce-i place. Performanţele gimnasticii româneşti au motivat-o să aleagă această meserie. “Am făcut sport de performanţă, de acolo mi se trage meseria, pur şi simplu îmi place tare mult. Pe vremea aceea era la modă Nadia Comăneci şi vroiam să ajung ca ea, dar nu s-a putut. Eu când m-am dus la selecţie la şcoala sportivă în Târgu Mureş, după examene şi admitere, am aflat că vom face gimnastică ritmică. Mi-aduc aminte că a venit o doamnă profesoară şi mi-a pus în braţe o minge, o panglică, şi am întrebat-o ce să fac cu ele, eu vroiam să fac gimnastică sportivă. Nu îmi pare rău însă, acum îmi place enorm de mult gimnastica ritmică”, a rememorat Monica.

A lucrat 11 ani în învăţământ, iar apoi a decis să-şi deschidă o sală de sport proprie.  ”Îmi place enorm de mult şi ce fac aici, am vrut să-mi deschid o sală a mea, satisfacţiile mele sunt atunci când văd că oamenii vin la antrenamente şi au rezultate. Am avut o femeie care a slăbit 30 de kilograme, femeile vor întodeauna să arate bine, să se menţină şi asta e o satisfacţie să vezi când reuşesc. Lucrez şi cu copiii şi acolo satisfacţia e când vin părinţii şi-mi spun că sunt mulţumiţi ce ţinută au cei mici. Cu ei lucrăm şi pentru mobilitate, dar şi forţă în abdomen, picioare, braţe”, explică Monica.

Multă muncă

Structura clienţilor este mixtă, bărbaţii vin pentru a lucra cu greutăţi şi a obţine volum, femeile vor să slăbească, copiii învaţă şi coregrafii. “Bineînţeles că toate femeile vor să arate bine, din păcate în timp cât mai scurt ceea ce nu se poate. Ca să arăţi bine, ca să ajungi cât îţi doreşti, în mod normal durează, nu o lună, nu două, ci poate şase luni sau chiar un an. Într-un timp scurt nu se pot face minuni şi aceeaşi regulă e valabilă şi pentru bărbaţi”, mai explică Monica. Lucrează şi cu două grupe de copii, împreună cu care a impresionat anul acesta la zilele oraşului şi a fost solicitată să mai pregătească demonstraţii şi pentru ediţia de anul viitor.

Pentru cei care vor să se menţină în formă există diferite abonamente, funcţie de frecvenţă, de două ori pe săptămână (8 şedinţe lunar), de trei ori pe săptămână (12 şedinţe lunar) dar şi abonamente pentru fiecare zi. “Cel mai bun este cel cu trei şedinţe pe săptămână când într-o zi corpul lucrează şi una se reface. Copiii vin de două ori pe săptămână. Îmi place ce fac, am o răbdare fantastică cu copii, vin cu plăcere la sală, foarte mult contează să faci ce-ţi place în viaţă”, a încheiat Monica Săbădeanu.


Intrebari si raspunsuri

Cine te sprijină?

Sprijin  primesc de la Barabas Francisc şi Nagy Tunde sunt nişte oameni minunaţi care mă înţeleg, cu ei am noroc.

Ce ţi doreşte în plan personal?

Sunt o foarte mare iubitoare de animale, poate acum îmi pare rău că n-am dat la medicină veterinară, dacă ar fi să o iau de la capăt m-aş face medic veterinar, uneori oameni te amăgesc. Pe plan personal îmi doresc, şi în primul rând îl rog pe Dumnezeu, să am sănătate, dacă nu am sănătate sunt sunt legată de mâini şi de picioare şi nu pot face nimic.

Bărbatul ideal?

E foarte greu să-ţi găseşti perechea în viaţă, însă pentru mine ar fi important să mă înţeleagă.


Ce-i  place


Îmi plac foarte mult animalele, îmi place să călătoresc, când am timp liber fug până la o prietenă în Braşov, îmi plac gimnastica ritmică, înotul sincron, patinajul artistic. Îmi place să lucrez cu oamenii.

Ce nu-i place

Regretă că nu are mai mult timp liber. “Nu-mi plac oamenii cu mai multe feţe, ipocrizia, nu-mi plac cei care au o răutate ostentativă, nu înţeleg această filosofie, dacă nu poţi să faci bine cuiva măcar nu face rău”


Profil

Nume şi prenume
Săbădeanu Monica

Data şi locul naşterii
7 martie 1970, Târgu Mureş

Educaţie
Academia Educaţie Fizică şi Sport Bucureşti

Activitate
Profesor educaţie fizică şi sport, specializare gimnastică ritmică

Stare civilă
Necăsătorită

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite