Târgu-Mureş: Un SMS pentru Sighişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Un SMS pentru Sighişoara
Târgu-Mureş: Un SMS pentru Sighişoara

Cei care iubesc Cetatea Medievală din Sighişoara pot contribui cu sume de bani la restaurarea acesteia.Cetatea Sighişoarei va intra, alături de alte 30 de monumente istorice, într-o competiţie naţională având ca premiu restaurarea acesteia.

Sighişoara, oraş monument protejat de UNESCO din anul 1999 şi inclus pe lista patrimoniului mondial se mandreşte cu o cetate medievală locuită şi în prezent, care însă are nevoie de reastaurare şi reabilitare. Cei care iubesc cetatea medievală a  Sighişoarei pot contribui cu bani la reabilitarea acesteia, deoarece Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional, Oficiul Naţional al Monumentelor Istorice şi Televiziunea Română au lansat o campanie la nivel naţional, dedicată strângerii de fonduri pentru monumentele istorice aflate în degradare.

Competiţie acerbă


Cetatea Sighişoarei concurează pentru obţinerea finanţării cu alte 30 de  palate, conace boiereşti, biserici, castele, situri arheologice selectate la nivel naţional, care au intrat într-o competiţie pentru obţinerea finanţării pentru restaurare. Decizia cu privire la destinatarul finanţării o va avea publicul telespectator.

„Timp de zece săptămâni, în fiecare duminică, programul „Restaurare" prezintă câte trei monumente dintr-o zonă a ţării, urmând ca cel care va primi, până vinerea următoare, cele mai multe voturi de la telespectatori să intre în finala campaniei Restaurare”, aprecizat Anca Silvia Raţiu, Şef Serviciu Relaţii Publice în Primăria Sighişoara.

Voturi prin SMS


Cei care doresc să sprijine restaurarea cetăţii Sighişoara pot vota începând de duminică 1 noiembrie şi până vineri 6 noiembrie, trimiţând un SMS la numărul 1388 cu cifra 3, sau apelând 0900160440. Costul apelului sau SMS-ului este de 0,98 Euro, iar suma rezultată în urma voturilor constituie premiul care va fi accordat monumentului câştigător pentru restaurare.

„Acesta va fi  unul din rarele prilejuri în care cu un minim efort putem să ajutăm consistent Cetatea Sighişoara, cea care, fie că suntem localnici sau trecători pe drumurile vacanţelor, ne încântă sufletele. Sighişoara merită să câştige această competiţie naţională nu numai pentru că este “Bijuteria medievală a României”, cum a fost recent desemnată de un prestigios organism de turism eleveţian, ci şi pentru că este o Cetate vie, al cărei farmec unic atrage sute de mii de vizitatori anual”, a mai spus Anca Silvia Raţiu.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite