Târgu Mureş: Criză - Noi disponibilizări la Mobex SA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu Mureş: Criză - Noi disponibilizări la Mobex SA
Târgu Mureş: Criză - Noi disponibilizări la Mobex SA

Compania mureşeană producătoare de mobilă Mobex SA a notoficat Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mureş că va trimite luna viitoare în şomaj 170 de angajaţi. Măsura vine

Compania mureşeană producătoare de mobilă Mobex SA a notoficat Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mureş că va trimite luna viitoare în şomaj 170 de angajaţi. Măsura vine în urma problemelor financiare cu care se confruntă compania mureşeană. „Situaţia dificilă prin care trece Mobex-ul a dus la o nouă acţiune de trimitere în şomaj. Criza financiară a dus la diminuarea numărului de comenzi pe care le avea fabrica, atfel că disponibilizările sunt explicabile”, ne-a declarat Reghina Fărcaş, director executiv al AJOFM Mureş.

În prezent, societatea Mobex SA are 755 de angajaţi. Este cea de-a doua tranşă de disponibilizări colective din 2009 aplicată de compania mureşeană, după cea din februarie, în urma căreia au fost trimişi în şomaj 160 de angajaţi ai Mobex-ului.  Disponibilizările au dus la o creştere constantă a ratei şomajului în judeţ. Aceasta a ajuns în luna aceasta la 6,19%, faţă de 4,26% în iunie 2008.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite