Se măresc impozitele şi taxele locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierii locali au votat majorarea taxelor
Consilierii locali au votat majorarea taxelor

Mureşenii vor plăti de anul viitor taxe şi impozite mai mari. Decizia a fost luată astăzi în şedinţa de Consiliu Local, în cadrul căreia aleşii au votat majorarea taxelor şi impozitelor locale cu 4%, cât reprezintă rata inflaţiei.

Chiar dacă în timpul şedinţei de Consiliu Local, unii aleşi au precizat că municipiul Târgu-Mureş este al doilea din ţară ca număr al taxelor speciale, iar criza economică nu le permite mureşenilor să achite dări mai mari, majorarea acestora s-a votat aproape în unanimitate.

"M-am opus din cauză că nu are nici un raţionament această chestiune ca să majorezi cu 4% taxele şi impozitele , chiar dacă a comunicat acest lucru Institutul Naţional de Statistică. Din moment ce au îngheţat pensiile şi salariile nu văd care este logică", a spus consilierul local  Sebastian Pui.

În replică, primarul a precizat că majorarea cu 4% nu e chiar aşa de mare. „Legea te obligă, să accepţi acest grad de majorare cu inflaţia prognozată.  4% bă fraţilor. 4 bani... să nu facem isterii. Bine că în România este o inflaţie excepţională, sub 4%. E un lucru despre care, cred că avem toate avantajele să fim bucuroşi că am trecut prin criza asta de maniera asta. Puteam trece cu o inflaţie de 80%”, spune Dorin Florea.

Cel mai mult vor creşte taxele de divorţ, care de la 650 de lei vor ajunge la 1.000 de lei. De semenea, cei care vor să se căsătorească vor achita suma de 100 sau 200 de lei, în funcţie de ziua aleasă pentru căsătorie.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite