S-a dat drept doctor din Târgu-Mureş pentru a înşela patroni din Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din Vaslui s-a dat drept medic la un spital din Târgu-Mureş şi a solicitat mai multor oameni de afaceri vasluieni sprijin financiar pentru familia unui băieţel care ar fi decedat în clinica mureşeană. Poliţiştii l-au prins pe suspect şi acesta riscă până la 15 ani de închisoare.

Sorin Zelaru de 37 de ani din Vaslui a găsit o metodă "inedită" de a face rost de bani. Recomandându-se drept medic la un spital din Târgu-Mureş, bărbatul apela telefonic diverşi oameni de afaceri din Vaslui, cărora le cerea ajutorul pentru transportul unui băieţel de nouă ani decedat în clinica mureşeană. Suma solicitată de presupusul medic era de 550 de lei.

Deoarece patronului unei societăţi comerciale  i s-a părut suspectă cererea bărbatului, a alertat poliţia, nu înainte de a stabili o întâlnire cu un presupus aparţinător al familiei copilului.

"Având în vedere faptul că reprezentanţii societăţii în cauză au fost de acord să ajute familia, într-o altă convorbire telefonică a fost stabilită modalitatea de predare-primire a sumei de 200 lei. Aşa-zisul doctor a afirmat că va trimite la sediul firmei un reprezentant al familiei pentru a ridica banii, stabilind şi o oră de întâlnire. Astfel, la ora stabilită, Z. Sorin, de 37 de ani, s-a prezentat pentru a ridica banii promişi, moment în care au intervenit şi poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale care l-au reţinut", se arată într-un comunita al IGPR.

Suspectul a fost prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru înşelăciune şi riscă închisoare de la 3 la 15 ani. 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite