Târgu Mureş: Finanţare - Spitalul din Târnăveni a ratat sponsorizarea Rompetrol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu Mureş: Finanţare - Spitalul din Târnăveni a ratat sponsorizarea Rompetrol
Târgu Mureş: Finanţare - Spitalul din Târnăveni a ratat sponsorizarea Rompetrol

Spitalul din Târnăveni are în continuare nevoie de fonduri pentru modernizări la Pediatrie. Consiliul Judeţean va aproba probabil doar la anul sume pentru acoperişul ce pune în pericol tot pavilionul.

Proiectul “Speranţă îngerilor” al Spitalului Gheorhe Marinescu din Târnăveni n-a ajuns în finala campaniei “Împreună pentru fiecare”, iniţiată de Rompetrol. Managementul unităţii sanitare caută în continuare soluţii alternative pentru a finanţa lucrări la Secţia de pediatrie, în cuantum de peste 400.000 lei, după ce în vară a obţinut 100.000 lei de la locuitori într-o campanie încheiată de Ziua Copilului. Spitalului Municipal din Târnăveni, care se află în proprietatea Consiliului Judeţean Mureş, necesită o serie de lucrări de reparaţii şi înlocuiri la Secţia de pediatrie.

Reţeaua interioară de termoficare din cadrul secţiei are o vechime de peste 40 de ani, iar pentru asigurarea temperaturii optime s-au păstrat sobele pe gaz, lucru care contribuie la dublarea consumului de gaz metan folosit. Pavilionul de pediatrie a fost edificat în urmă cu 70 de ani, iar lucrări de modificare la clădire au avut loc în 1962. Acoperişul clădirii este într-o fază avansată de degradare, punând în pericol atât planşeele, cât şi pereţii exteriori.

Compania Rompetrol a iniţiat o campanie intitulată ”Împreună pentru fiecare” în domeniul sănătăţii din mediul rural şi urban mic. Conducerea Spitalului a fost contactată prin intermediul unui voluntar înscris la acest program, în vederea participării la această campanie, şi a considerat oportună participarea cu un proiect de reabilitare a Pavilionului de Pediatrie. Valoarea totală a proiectului a fost estimată la 493.000 lei.

CASETA

Variante alternative

“A fost o selecţie a proiectelor şi nu am ajuns în finală. Problema cea mai mare este la acoperiş, am mai cerut bani şi Consiliului Judeţean, ultimul deviz pe care l-am trimis era în valoare de 900.000 lei, sper că cel mai probabil la anul vom primi sumele necesare. Realizăm acum un studiu de fezabilitate şi vom mai încerca să obţinem fonduri şi din alte surse, ne vom implica şi în alte campanii de gen”, ne-a declarat managerul Monica Sandu.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite