Târgu-Mureş: Revelion cu somon japonez sau meniu tradiţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurel Tămaş va cânta şi pentru invitaţii restaurantului Manadas şi pentru mureşenii din Piaţa Victoriei
Aurel Tămaş va cânta şi pentru invitaţii restaurantului Manadas şi pentru mureşenii din Piaţa Victoriei

Restaurantele se întrec în propuneri tentante atât ca meniu cât şi ca preţ, pentru a fi ocupate de Revelion. Specialităţi tradiţionale, mâncăruri exotice, invitaţi surpriză sunt câteva din ofertele restaurantelor mureşene pentru noaptea dintre ani.

Mureşenii care s-au decis pe ultima sută de metri să petreacă Revelionul la un restaurant, mai au la dispoziţie câteva locuri libere la unele localuri din oraş. Cei care vor să se răsfeţe în noaptea dintre ani cu mâncăruri tradiţionale ardeleneşti au la dispoziţie oferta restaurantului „La Angela”, unde meniul costă 200 de lei de persoană, iar distracţia ţine două zile.

„Avem un meniu special pentru Noaptea de Revelion alcătuit din cotlet de porc cu brânză Rochford , frigărui asortate din carne de pui şi vită cu cartofi aurii. În seara următoare organizăm un carnaval, unde vom servi ciorbă de burtă, tochitură ardelenească şi ardei umpluţi cu varză. Pălinca e din partea casei”,
a precizat Angela Blaga, managerul restaurantului. Până în prezent 250 de mureşeni şi-au rezervat locuri, alte 50 fiind încă disponibile pentru cei care se hotărăsc în ultimul moment.

Mâncare tradiţională se va se servi de Revelion şi la restaurantul „Laci Csarda”. „Capacitatea restaurantului este de 130 de locuri şi mai sunt încă 20 disponibile. De Revelion vom servi platou rece, friptură de porc la cuptor, peşte şi sarmale. Meniul costă 200 de lei”, a precizat Duka Miklos, managerul restaurantului. Mureşenii apreaciză ofertele restaurantelor. „E primul an când merg la restaurant cu soţul meu. Sper să ne simţimt bine”, a spus Susana Oprea, o târgumureşeancă.

Somon japonez şi curcan cu fructe de pădure

Cei care doresc ca în noaptea dintre ani să mânânce preparate culinare extravagante pot alege oferta restaurantelor „Prezident-Manadas” sau „Concordia”. „Avem 370 de invitaţi confirmaţi şi ar mai fi circa 30 de locuri. Meniul costă 170 de lei de persoană, iar invitaţii vor servi purcel la cuptor, piept de curcan cu fructe de pădure, medalion de porc cu portocală, peşte cu sos de capere şi lămâie şi profiterol cu spumă de vanilie şi kiwi”, a spus Emilia Morar, managerul restaurantului Prezident. Mureşenii care îşi vor petrece Revelionul aici vor avea parte de un program artistic pe toate gusturile, iar invitat special va fi Aurel Tămaş.

Restaurantul Concordia le propune mureşenilor salată de icre, creveţi cu maioneză, sufleu de dovlecei, salată rugola cu parmezan, somon japonez şi file de vită cu sos Rochford. „Meniul costă 180 de lei de persoană şi mai sunt aproximativ 50 de locuri”, a precizat Titus Negrescu, director marketing al restaurantului Concordia.

Cel mai ieftin meniu de Revelion poate fi găsit la restaurantul „Paris”, unde mai sunt încă 50 de locuri disponibile. „Vom servi aperitive, peşte prăjit cu cartofi natur, friptură de curcan cu ciuperci şi cartofi ţărăneşti. Meniul costă 125 de lei de persoană”, a spus Ioana Huduşan, economistul restaurantului.

Revelion în stradă
Mureşenii care nu au reuşit să-şi rezerve loc la un restaurant sau nu-şi permit să o facă pot petrece Revelionul în stradă. Ca în fiecare an, sute de mureşeni sunt aşteptaţi de municipalitate în Piaţa Victoriei pentru a sărbători împreună trecerea în noul an. Programul artistic va începe la ora 21.00 şi va cuprinde atât muzică uşoară cât şi populară. Invitatul special al serii va fi solistul Aurel Tămaş. Seara se va încheia cu un grandios foc de artificii.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite