Bătrân sancționat după ce-a dat foc la un câmp

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorul incendiului a fost amendat
Autorul incendiului a fost amendat

Polițiștii mureșeni au reușit identificarea și reținerea unui bărbat care, în data de 30 august, a dat foc la un câmp situat pe malul Mureșului, în afara localității Dumbrăvioara.

La faţa locului s-au deplasat poliţişti, reprezentanţii autorităţii publice locale şi pompierii voluntari din cadrul SVSU Ernei, ocazie cu care s-a constatat faptul că ardea o suprafaţă de aproximativ 0,5 ha vegetaţie uscată şi s-a procedat la stingerea incendiului, fără a se înregistra victime sau pagube materiale. A trecut aproape o săptămână de la comiterea faptei, până ca autorul să fie prins de polițiști.

Ca urmare a investigaţiilor efectuate în cauză, autorul incendierii a fost identificat, acesta fiind L. Arpad, de 51 de ani, din Dumbrăvioara, care a aruncat deşeuri menajere pe malul râului Mureş, le-a aprins şi le-a lăsat să ardă fără supraveghere. În consecinţă, bărbatul a fost înştiinţat de I.S.U. Mureş ăn legătură cu fapta comisă și a fost sancționat cu amendă, conform Legii nr. 307/2006.

Reamintim cetăţenilor că prin ordinul prefectului  este interzisă arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale, până în data de 31 decembrie a acestui an. Încălcarea acestui ordin se pedepseşte cu amendă de la 1.000 la 2.500 de lei”, se arată într-un comunicat emis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş.

Pentru reducerea numărului de incendii de vegetaţie uscată, personalul ISU Horea desfăşoară acţiuni de informare a cetăţenilor, dar şi de identificare şi sancţionare a persoanelor care nu respectă normele de prevenire şi stingere a incendiilor, cu privire la arderea resturilor vegetale şi a vegetaţiei uscate.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite