Târgu-Mureş: „Remember” martie 1990

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După două decenii de la incidentele din Tîrgu Mureş, tinerii maghiari cer redeschiderea dosarelor. Pentru a fi luaţi în serios, etnicii maghiari din Tîrgu Mureş vor organiza un marş.

La 20 de ani de la tragicele incidente din Tîrgu Mureş, tinerii maghiari cer redeschiderea dosarelor.

Istvan Kali, preşedintele  filialei Mureş a Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), va organiza pe 19 martie la Tîrgu Mureş un marş al adevărului, la care participanţii vor cere redeschiderea dosarului "Martie 1990" şi aflarea vinovaţilor pentru declanşarea acelui conflict.

 Istvan Kali a mai declarat că nu crede în vinovăţia colectivă şi trebuie să se afle vinovaţii pentru martie '90.  Liderul CNMT vrea să mai atragă de partea sa şi alte nume reprezentative pentru comunitatea maghiară din România.

Kali a precizat că la marş vor fi invitaţi reprezentanţi ai vieţii civile şi politice aparţinând atât minorităţii maghiare, cât şi majorităţii române.

Liderii CNMT subliniază că este absolut necesară clarificarea acestui conflict deoarece chiar şi în ziua de azi, după 20 de ani, maghiarii cred că vina izbucnirii conflictului o poartă românii, în timp ce românii cred că maghiarii sunt de vină.


"Nici românii, nici maghiarii nu sunt de vină, doar că au fost duşi de nas. Noi cerem să se renunţe la muşamalizare şi cerem redeschiderea dosarelor", a accentuat Andras Tokes un alt lider al CNMT.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite