Redescoperiţi frumuseţea lucrurilor mărunte, la Festivalul Luminii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A patra ediție a Festivalului Luminii de la Târgu-Mureș, va avea loc diseară, de la ora 21.00, la Paltoul Cornești. În organizarea cercetașilor mureșeni, festivalul este potrivit acestora „un spaţiu de manifestare artistică a tinerelor talente, o atmosferă creată timp de 2 ore, o idee, zeci de mii de lumânări”.

Cercetaşii vor pregăti 10.000 de lumânări, pe care le vor aşeza în cutiuţe confecţionate de către ei și pe care le vor aprinde, creând astfel un peisaj unic, menit să-i determine pe cei prezenți să aprecieze micile bucurii ale vieții. Ajutaţi de studenţi şi voluntari, vor amenaja  zona de la Platoul Corneşti. Evenimentul se va desfăşura pe traseul cuprins între barieră şi Grădina Zoologică. La eveniment sunt așteptați să participe  copiii, tineri şi adulţi, voluntari de toate vârstele, membri ai Organizaţiei Naţionale “Cercetaşii României”.

Marea majoritate a cercetaşilor implicaţi în desfăşurarea acestui eveniment sunt tineri sub 18 ani, organizaţi în echipe, pentru fiecare locaţie, sub îndrumarea şi coordonarea adulţilor, lideri în cadrul organizaţiei de voluntariat. La event-ul creat pe rețeaua de socializare Facebook, deja peste 500 de mureșeni și-au anunțat prezența.

Ideea a apărut la Cluj

În 2004, câţiva cercetaşi din Cluj Napoca au încercat să amintească oamenilor de fumuseţea lucrurile mărunte din viaţa lor. Unindu-şi forţele au realizat prima ediţie a evenimentului, intitulat atunci Seara Viselor împlinite, când, clujenii prezenţi au aşezat pe lacul din Parcul Central, aproximativ 200 de cutiuţe confecţionate din hârtie, cu lumânări aprinse înăuntru, trimiţând odată cu ele şi visele lor cat şi dorinţa de a deveni realitate. Festivalul a continuat, în 2005, 2006, 2007, fiind foarte bine primit şi crescând în timp exponenţial, din toate punctele de vedere, de la 200 de lumânări, la mii.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite