RFV anunţă investiţii majore în sistemul de termoficare mureşean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea RFV Mureş Energy a primit undă verde din partea Consiliului Local pentru începerea investiţiilor promise încă de anul trecut, privind termoficarea oraşului.

RFV Mureş Energy, societatea ungurească ce a preluat activitatea de termoficare centralizată a oraşului, va începe modernizarea reţelelor termice aferente centralelor termice, plus producţia de energie termică în ansamblul de locuinţe din cartierul Dâmbu Pietros. De asemenea, pentru a îmbunătăţi distribuţia de încălzire şi apă caldă de consum în clădiri, Primăria a împuternicit firma de termoficare în vederea efectuării unui studiu de fezabilitate în acest sens.

Din cauza debranşărilor masive sistemul actual nu mai poate fi exploatat profitabil, din cauza pierderilor energetice specifice pe apartament. Din această cauză este important atragerea consumatorilor în sistemul de alimentare centralizată a energiei termice. Prin realizarea prezentului proiect se doreşte menţinerea consumatorilor existenţi în sistemul centralizat de energie termică şi atragerea de noi clienţi”, se arată în proiectul de hotărâre aprobat de consilierii locali.

Continuitate la distribuţia pe orizontală

RFV se obligă să repare o parte a reţelelor de distribuţie a agentului termic. În plus, operatorul serviciului propune să găsească o soluţie personalizată pentru fiecare apartament deservit, prin care poate asigura în condiţii tehnico-economice satisfăcătoare livrarea, respectiv contorizarea energie termice. Una din soluţiile alese de aceştia se referă la continuarea realizării distribuţiei pe orizontala în scările de bloc unde aceasta esolicitată, realizarea unei distribuţii noi de apă caldă menajeră, respectiv utilizarea a anumitor porţiuni a reţelei existente cu contorizare individuală. În urma realizării investiţiei va fi efectuată o mărire a orelor de utilizare a agregatelor de co-generare cu 15%. Valoarea investiţiei este de 5.851.151 de lei, iar finanţarea investiţiei va fi asigurată de către RFV Mureş Energy.

Investiţii în Dâmbu Pietros

Centralele Termice 1,2 şi 4, care deservesc Dâmbul Pietros, vor intra într-un amplu proces de reabilitare, în valoare totală de 7.550.360 de lei, cu T.V.A., lucrările urmând a fi încheiate în următoarele cinci luni.

Centralele vizate deservesc în prezent peste 1200 de locuinţe din cartierul mureşean, iar modernizarea acestora va duce la o eficientizare a serviciilor de termoficare cu până la 50%. Totodată, în următoarele patru luni vor fi efectuate lucrări de modernizare la reţelele termice aferente unui total de 13 centrale termice din oraş, din cartierele Tudor Vladimirescu, Dâmbu Pietros, Unirii, Mureşeni şi Budai.

În urma realizării investiţiei se vor reduce pierderile energetice pe reţelele de distribuţie de la 30% la 15%. Valoarea totală a investiţiei RFV în anexele centralelor termice este de 18.565.651 lei, inclusiv T.V.A.”, a precizat Maria Cioban secretarul municipiului.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite