Promenada şi joaca vor fi din nou posibile pe strada Făget

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările de amenajare a parcului vor fi încheiate cel târziu la începutul lui august
Lucrările de amenajare a parcului vor fi încheiate cel târziu la începutul lui august

Parcul din zona Făget-Secuilor Martiri îşi va redobândi strălucirea de altă dată. Lucrările de reabilitare a parcului au început deja şi vor fi încheiate luna viitoare sau, cel târziu, la începutul lunii august.

Locatarii de pe străzile Făget şi Secuilor Martiri se vor bucura în curând de parcul din zonă, ajuns în paragină după ce ani buni nu au fost realizate lucrări de reamenajare a acestuia. În cadrul amplului proiect de amenajare a spaţiilor verzi dintre blocuri, a fost inclus şi parcul situat în imediata apropiere a Parcului Îndrăgostiţilor şi a Obeliscului Secuilor Martiri.

În prezent, reabilităm complet un spaţiu de joacă şi de odihnă destul de mare, situat între blocurile de pe străzile Făget şi Secuilor Martiri. Este o zonă frumoasă, liniştită, care de mult timp aştepta o modernizare completă. Schimbăm tot mobilierul urban de aici, construim căi pietonale pavate, grupăm obiectele de joacă pe categorii de vârste – pentru copii de până la 6 ani şi pentru copii cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani. Vom avea şi aici acele castele multicolore cu tobogane, pergole, bănci noi, mese de tenis de masă şi ronduri de flori”, ne-a declarat viceprimarul Claudiu Maior. În această dimineaţă muncitorii amenajau fosta groapă de nisip, unde urmează să fie instalat un tobogan şi câteva leagăne pentru copii.

image

Locatarii sunt mulţumiţi de felul în care decurg lucrările şi aşteaptă ca acestea să fie finalizate, pentru a se bucura de un parc exact „ca pe vremuri”. „Planurile sunt frumoase şi aşteptăm ca şi copiii noştri să se bucure de un parc frumos, cu obiecte de joacă noi. A venit timpul ca şi acest spaţiu să fie reabilitat şi ne bucură acest lucru”, declară Mihaly Bella, reprezentant al Asociaţiei de Locatari numărul 6. Lucrările de reabilitare a parcului vor fi încheiate luna viitoare sau, cel târziu, la începutul lunii august, urmând ca în fiecare cartier să fie modernizate câte două sau chiar trei spaţii verzi.

124 de spaţii verzi în Târgu-Mureş

Oraşul nostru dispune de un total de 124 de parcuri sau spaţii pentru joacă şi odihnă, majoritatea fiind utilate cu mobilier nou în ultimii ani. Cele mai cunoscute parcuri din oraş sunt Parcul Îndrăgostiţilor, Parcul Albastru, Parcul Diamant şi, desigur, Parcul Eroilor Români, unde anual sunt organizate manifestări solemne cu ocazia Zilei Eroilor.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite