Târgu-Mureş: Proiect informatic unic în lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Proiect informatic unic în lume
Târgu-Mureş: Proiect informatic unic în lume

Târgu-Mureş va deveni primul oraş digital din ţară şi din lume. Proiectul "Târgu-Mureş oraş digital" va fi lansat săptămâna viitoare la Bucureşti în prezenţa unor renumiţi reprezentanţi IT din lume.

Primarul dr. Dorin Florea a precizat astăzi că Târgu-Mureşul va fi în curând în centrul discuţiilor internaţionale deoarece municipalitatea doreşte să lanseze un proiect unicat în lume.

Proiectul "Târgu-Mureş oraş digital" va fi prezentat la Bucureşti la sfârşitul săptămânii viitoare în cadrul unui forum la care va participa consilierul pe probleme informatice al preşedintelui Statelor Unite ale Americii, precum şi reprezentnaţii celor mai mari societăţi IT din Europa.

"Târgu-Mureşul va fi singurul oraş care îşi va prezenta programul acolo. Va fi un proiect unicat în lume şi va deschide o nouă eră în ceea ce înseamnă un sistem informatic complet, create de specialiştii din Târgu-Mureş. Avem aceste capacităţi. Vom face o promovare a proiectului săptămâna viitoare. E un sistem de o tehnologie nouă în ceea ce înseamnă un sistem financiar-bancar, din care va beneficia cetăţeanul în mod prioritar", a spus Dorin Florea.

Primarul doreşte ca acest proiect să deschidă mult oraşul în domeniul dezvoltării IT. "O să vedeţi ce revoluţie va aduce aceste program, în care cetăţeanul de acasă îşi rezolvă toate problemele, iar timpul alocat administraţiei şi problemelor administrative va fi infim", a mai spus Florea.

Valoarea proiectului este de 6.366.500 de lei şi constă în dezvoltarea şi introducerea unui sistem informatic integrat care să asigure, pe lângă alte facilităţi, plata taxelor şi impozitelor locale pe internet, obţinerea autorizaţiilor de funcţionare, verificarea procesului de acordare a ajutoarelor sociale, verificarea datelor de stare civilă, debitarea sumelor datorate şi încasarea acestora. Cu alte cuvinte, mureşenii îşi vor putea rezolva problemele legate de birocraţie cu ajutorul calculatorului personal, conectat la internet, direct de pe site-ul Primăriei.

Primarul a precizat că pe viitor va organiza audienţe onlie cu cetăţenii, iar programul implementat va reduce cu 15% cheltuielile primăriei. Edilul a subliniat că proiectul ar putea fi operaţional începând de anul viitor, iar de acesta vor beneficia cei peste 150.000 de locuitori ai municipiului Târgu-Mureş.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite